Paljastus hittielokuvan kulisseista: Näin dramaattisesti Frozenin piti oikeasti loppua – Elsa olisi tuhonnut kaiken - Viihde - Ilta-Sanomat

Paljastus hittielokuvan kulisseista: Näin dramaattisesti Frozenin piti oikeasti loppua – Elsa olisi tuhonnut kaiken

Frozen-suosikkielokuvan tarinan piti olla alunperin täysin erilainen.

Elsan piti olla Frozen-elokuvan pahis.­

30.3.2017 17:33

Disneyn Frozen-animattioelokuva (2013) on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä animaatioista. Koko perheen suosikkielokuvassa seurataan prinsessasiskosten Annan ja Elsan seikkailuja. Elsalla on kyky taikoa jäätä ja lunta, mutta hän ei osaa hallita taikavoimiaan ja eristäytyy muusta maailmasta.

H.C. Andersenin Lumikuningatar-satuun perustuva elokuva korostaa sisarusrakkauden merkitystä, eikä ole perinteinen prinsessasatu.

Frozenin tuottaja Peter Del Vecho kertoo Entertainment Tonightille, että elokuvan alkuperäinen tarina oli huomattavasti synkempi kuin mitä valkokankaalla nähtiin.

Del Vecho kertoo elokuvan tekijätiimillä olleen ongelmia päästä yhteisymmärrykseen elokuvan loppuratkaisusta.

Muutoinkin Frozenin lähtökohdat olivat alunperin hyvin erilaiset kuin lopullisessa elokuvassa. Annan ja Elsan ei pitänyt olla sisaruksia, vaan Elsan oli tarkoitus olla elokuvan pahis. Petetty ja alttarille jätetty Elsa olisi kuvastanut elokuvassa todellista pahuutta, Anna hyvyyttä.

– Anna oli prinsessa. Elsa oli elokuvan pahis. Elsa muistutti enemmän Lumikuningatarta. Aloitimme tekemään elokuvan asetelmalla, jossa oli paha naispäähahmo ja viaton sankaritar. Loppukohtauksessa olisi ollut valtava taistelu lumihirviöineen, jotka Elsa oli luonut armeijakseen, Del Vecho sanoo lehdelle.

Frozen-elokuvan rakastavaiset Kristoff ja Anna.­

Tuottajan mukaan Frozenin tarina muuttui monta kertaa elokuvan tuotannon aikana. Alkuperäisessä loppuratkaisussa pahis-Elsa olisi kylvänyt tuhoa ympärilleen, mutta lopputaistelun päätteeksi hän olisi huomannut erheensä ja kääntynyt hyvien puolelle.

– Ongelma oli siinä, että tuntui, kuin olisimme nähneet saman elokuvan jo monta kertaa. Meillä ei ollut mitään tunnesidettä Elsaan- Emme välittäneet hänestä, koska hän oli koko elokuvan ajan roisto. Hahmot eivät olleet samaistuttavia, Del Vecho kritisoi elokuvan alkuperäistä käsikirjoitusta.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja pohtivat Elsan roolin elokuvassa kokonaan uusiksi, ja loivat uuden version, jossa Anna ja Elsa olisivatkin sisaruksia.

– Elsasta tuli paljon sympaattisempi ja syvempi hahmo. Perinteisen hyvän ja pahan vastakkainasettelun sijaan me teimmekin elokuvan, joka on samaistuttavampi, Del Vecho sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?