Murheen murtama Barbara Sorsa avautuu Eevassa kauheasta vuodestaan – jakoi Rikin kanssa kaiken: ”Pahinta on arki” - Viihde - Ilta-Sanomat

Murheen murtama Barbara Sorsa avautuu Eevassa kauheasta vuodestaan – jakoi Rikin kanssa kaiken: ”Pahinta on arki”

Viime vuonna menehtyneen Riki Sorsan leski Barbara Sorsa opettelee hiljalleen elämään ilman 34 vuoden aikaista puolisoaan.

Riki Sorsan kuolemasta on kulunut pian vuosi. Barbara Sorsa suree yhä miehensä pois menoa ja totuttelee elämään yksin.­

29.3.2017 10:53

Riki Sorsan kuolemasta tulee toukokuussa kuluneeksi tasan vuosi. Keuhkosyöpään kotonaan menehtyneen laulajan leski Barbara Sorsa kertoo Eeva-lehdessä surutyön olevan vielä kesken.

54-vuotias Barbara avaa haastattelussa Rikin viimeisiä hetkiä. Hän kertoo avoimesti, kuinka laulaja menehtyi kotona ystäviensä hyvästeltyä hänet. Kuoleman hetkellä Barbara ja Riki olivat kahden.

Kulunut vuosi on ollut Barbaralle raskas ja hän toivoo sen loppuvan pian.

– En halua toista tällaista talvea. Viime kesäkin meni aivan usvassa. Toimin ja tein ja olin läsnä, enkä kuitenkaan ollut. Kävin elettyä elämää läpi. Kelasin asioita koko ajan, jos en aina tietoisesti, niin alitajuisesti, Barbara kertoo Eeva-lehdessä.

Barbara on opetellut miehensä kuoleman jälkeen tekemään niitä asioita yksin, jotka hän aiemmin teki Rikin kanssa. Hän on viettänyt aikaa pariskunnan kesämökillä ja opetellut pärjäämään omillaan. Pari oli yhdessä 34 vuotta, eikä uuteen elämään totuttelu ole ollut helppoa.

Riki ja Barbara Sorsa kuvattuna vuonna 2009.­

Barbaran mukaan monille läheisensä menettäneille vaikeat joulu, juhannus ja muut juhlapyhät eivät ole hänelle muita päiviä raskaampia.

– Pyhät menevät nopeasti ohi kuten ennenkin. Pahinta on arki ja lehtien lukeminen yksin aamuisin. Ei ole ketään, jolle kommentoida uutisia. Riki oli paitsi puolisoni, myös paras ystäväni, jonka kanssa jaoin asiat, hän kertoo.

Barbara kertoi Ilta-Sanomien Rita Tainolalle Rikin kuoleman jälkeen, että pariskunta ehti keskustella kaikki asiat läpi. He ehtivät kulkea keskusteluissaan yhteisen elämän läpi ja muistella kaikkia hyviä hetkiä, joita he ovat saaneet kokea kaksistaan sekä lastensa kanssa. Pari puhui myös Barbaran tulevaisuudesta Rikin kuoleman jälkeen.

Vaikka Riki ei suostunut luovuttamaan, hän ymmärsi taudin saaneen voiton ja totesikin läheisilleen, ettei kuolemassa ole mitään pelättävää. Barbara kertoi Ilta-Sanomille viime toukokuussa olleensa erittäin kiitollinen mahdollisuudesta viettää Rikin viimeiset hetket yhdessä kotona.

– Olen tavattoman kiitollinen, että saimme pitää Rikin kotona ja Terhokodin hoito siten siirrettiin meille. Koska meillä on ollut niin pitkä yhteinen elämä, halusin hoitaa Rikin kotona, Barbara Sorsa sanoi tuolloin IS:lle.

Pahinta puolison kuolemassa oli Barbaran mukaan sen lopullisuus.

– Yritän kovasti päästä eteenpäin. Tälle tilanteelle kun ei mahda mitään. Se oli se elämä, ja nyt pitäisi aloittaa uusi elämä, Barbara pohtii Eeva-lehdessä.

Riki Sorsa sairastui syöpään ensimmäisen kerran vuonna 2006. Tällöin hän kävi läpi raskaat hoidot, joiden seurauksena hän menetti laulukykynsä ja kärsi valtavista kivuista. Kolmen vuoden taistelun jälkeen Riki selätti syövän ja pystyi myös laulamaan myöhemmin.

Hän sairastui uudelleen vuonna 2015. Riki Sorsa menehtyi 63-vuotiaana 10. toukokuuta 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?