Gilbert Grapesta tuttu näyttelijä menehtyi 69-vuotiaana – hurja ylipaino musersi haaveet Hollywood-urasta - Viihde - Ilta-Sanomat

Gilbert Grapesta tuttu näyttelijä menehtyi 69-vuotiaana – hurja ylipaino musersi haaveet Hollywood-urasta

Johnny Deppin ja Leonardo DiCaprion kanssa Gilbert Grapessa (1993) näytellyt Darlene Cates, 69, kuoli sunnuntaiaamuna.

Johnny Depp ja Cates Gilbert Grapessa.­

29.3.2017 9:13

Darlene Cates kärsi koko elämänsä ylipainosta. Hän painoi pahimmillaan 249 kiloa. Ironista kyllä, juuri ylipaino auttoi häntä saamaan ensimmäisen elokuvaroolinsa, The People kertoo.

Gilbert Grapen käsikirjoittaja Peter Hedges näki Texasissa syntyneen Catesin esiintyvän Sally Jessy Raphaelin talk-shown jaksossa ”Liian lihava poistuakseen kotoa”.

Leonardo DiCaprio ja Cates.­

Ohjelmassa Cates kertoi taistelustaan ylipainoa vastaan ja sen aiheuttamista sairauksista, joiden seurauksena hän lihoi lähes 68 kiloa. Cates joutui vuoteen omaksi lähes kahden vuoden ajaksi ja tuolloin hänen painonsa nousi 226 kiloon.

– Kun Lasse Hallström (Gilbert Grapen ohjaaja) näki Darlenen esiintymisen nauhalta, hän alkoi itkeä. Lasse sanoi, että Darlenella on juuri sellaista sydäntä ja sielua, jota elokuvan äidillä täytyy olla. Hän oli kuin pieni tyttö, joka oli vankina omassa kehossaan, Hedges kertoi Gilbert Grapen roolituksesta EW:lle vuonna 2014.

Johnny Depp ja Darlene Cates Gilbert Grapessa.­

– Kukaan tuskin yllättyi yhtä paljon kuin minä, kun sain tämän roolin. Olin vain lihava kotiäiti Texasista, Cates itse kommentoi leffakiinnitystään.

– Olin aluksi hyvin epäileväinen, mutta kun aloin lukea käsikirjoitusta Lasse nosti kätensä ilmaan ja totesi: vihdoinkin joku, joka osaa näytellä.

Vaikka Cates ei ollut koskaan aiemmin näytellyt, hänen rooliaan ylistettiin.

Cates esiintyi elokuvan jälkeen muutamissa tv-sarjoissa. Hänet nähtiin Rooman sheriffissä vuonna 1994 ja Enkelin kosketuksessa vuonna 1996. Catesilla oli myös pieni rooli Wolf Girl -trillerissä vuona 2001.

Wolf Girl­

Vuonna 2012 Cates kertoi Dallas Morning Newsille, että hän on laihtunut ja toivoi pääsevänsä jälleen näyttelemään.

Cates kuitenkin sairastui ennen kuin unelmat kävivät toteen ja hän joutui viettämään lähes vuoden sairaalassa.

Sairastelustaan huolimatta Cates sai vuonna 2014 roolin lyhytelokuvassa Mother.

– Osaan näytellä äitiä todella hienosti, hän kertoi.

– Minun ei tarvitse kaivella kovin syvältä, että löydän äidin itsestäni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?