Suomalainen vaatesuunnittelija Riikka, 27, teki Britney Spearsille kaksi pukua – ”Tätä isompaa kunniaa en tule saamaan”

Helsinkiläinen vaatesuunnittelija Riikka Ikäheimo teki idolilleen Britney Spearsille vaatteita ja sai laulajalta kiittävää palautetta.

Riikka Ikäheimo tapasi Britney Spearsin (vas.) Las Vegasissa laulajattaren konsertin yhteydessä. Kuva oikealla: Britney Spears esiintyi Los Angelesissa viime vuonna.

27.3.2017 7:05

Unelmien eteen on tehtävä yleensä töitä. Helsinkiläinen vaatesuunnittelija Riikka Ikäheimo, 27, on siitä oivallinen esimerkki.

Yhdysvaltalainen poplaulaja Britney Spears on ollut Ikäheimon idoli siitä lähtien, kun Ikäheimo täytti 11 vuotta. Ikäheimo selvitti Spearsin keikka-aikataulut ja oli hänen assistenttiinsa yhteydessä. Hän kertoi oman tarinansa ja tehneensä laulajattarelle puvun.

– En kysellyt, saanko tehdä, vaan ilmoitin, että puku on valmis. Lahjoitin Britneylle puvun ja aamutakin. Puku on punainen, ja se on tehty pariisilaisesta pitsistä iltapuvun halkiolla. Aamutakki on vihreää pariisilaista pitsiä. Molemmat asut ovat kimalteisia, Ikäheimo kertoo.

Spearsin esikunta riemastui Ikäheimon rohkeudesta ja toivotti vaatesuunnittelijan tervetulleeksi keskustelemaan yhteistyökuvioista.

Kun Ikäheimo ja Spears tapasivat, laulajatar ilahtui Ikäheimon lahjasta suuresti.

Ikäheimo pääsi Spearsin konserttiin ja keikan jälkeen ja laulajattaren assistentti Felicia Culotta tuli erikseen kiittämään Ikäheimoa koko Spears-tiimin puolesta. Ensimmäisen Britney-keikkansa Ikäheimo kävi katsomassa 14-vuotiaana Ruotsissa.

– Olen lapsesta asti miettinyt, mitä sitä sanoisi, jos tuon kokisi. Oli aika uskomaton fiilis, kun siitä tuli totta. Ennen kaikkea olen tosi kiitollinen. Tämä on suuri etuoikeus, vaikka töitä onkin tullut paljon tehtyä tämän eteen. Tätä isompaa kunniaa en tule koskaan saamaan.

Riikka Ikäheimo ja Britney Spearsin manageri Felicia Culotta.

Lapsuuden unelma toteutui

Riikka Ikäheimo kertoo, että Britney Spears vastasi yksityisessä tapaamisessa hänen mielikuviaan. Kaksikko ehti vaihtaa muutaman sanan ennen konserttia.

– Hän oli hyvin kaunis, ujo, äärimmäisen herttainen ja ystävällinen! Hän oli juuri sitä, mitä olin ajatellut!

Ikäheimo sanoo, että puvun suunnittelu ja toteutus Britney Spearsille on ollut hänen lapsuuden unelmansa.

– Se unelma on säilynyt yhtä tärkeänä tähän päivään asti. Pääsin tapaamaan idoliani, mutta minulle tämä merkitsi myös rajojen rikkomista ja ymmärrystä siitä, että kaikki on mahdollista, jos vain antaa parastaan eikä luovuta!

Ikäheimo kuvailee, että unelmien taroittelussa ei ole tärkeintä tietää miten ne toteuttaa, vaan tärkeintä on tietää mitä unelmoi. Ikäheimo sanoo, että Britney Spears oli henkilö, joka inspiroi häntä tavoittelemaan omia unelmiaan.

– Kyllä se elämä tuo sitten ne ovet, mistä mennä sisään!

Ikäheimo toivoo, että lahjoitetut puvut poikivat jatkoyhteistyötä. Toistaiseksi siitä ei ole ollut puhetta.

– Odotan innolla, laittaako hän pukujani julkiseen käyttöön. Amerikassa isot sponsorisopimukset isojen vaatebrändien kanssa vaikuttavat monesti siihen, mitä artisti laittaa esimerkiksi punaiselle matolle päälleen. Mutta kuka tietää? Toivotaan parasta, onnellinen Ikäheimo iloitsee.

Britney Spears on tunnettu näyttävistä asuistaan. Kuva maaliskuulta 2016.

Ryöstö meinasi pilata kuviot

Riikka Ikäheimo tapasi Britney Spearsin Las Vegasissa laulajattaren konsertin yhteydessä. Yhdistetty työ- ja huvimatka sai odottamattoman ja ikävän käänteen, kun Ikäheimon hotellissa tapahtui ryöstö.

Bellagion hotellissa ja casinossa tapahtui epäilty aseellinen ryöstö puolenyön jälkeen perjantain ja lauantain vastaisena yönä Yhdysvaltain aikaa. Silminnäkijöiden mukaan ryöstäjä oli sonnustautunut sikanaamioon. Ikäheimo oli viettämässä viikonloppua ystävänsä kanssa Las Vegasin klubeilla.

– Kun olimme palaamassa, emme päässeet taksista ulos. Ihmiset juoksivat pois ja joku tyttö tuli huutamaan, että ”juoskaa pakoon. Siellä ammutaan!” Sanoin kaverille, että nyt otetaan korkokengät pois jalasta ja lähdetään juoksemaan niin kauas kuin pääsemme, Ikäheimo kertoo.

Ystävykset välttivät tilanteen täpärästi. Riikka Ikäheimo sanoo, että he olisivat olleet tapahtumapaikalla juuri ryöstön aikaan, ellei hän olisi kadottanut puhelintaan baarissa.

– Olisimme varmaan olleet itse siellä sisällä, kun ihmiset eivät päässeet ulos. Multa katosi puhelin, niin jäin odottelemaan baarin ulkopuolelle, jos se olisi tippunut, mutta se varastettiin. Sen takia tulimme juuri sopivaan aikaan. Siinä mielessä kävi hyvä tuuri, Ikäheimo toteaa.

Viranomaisten mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Ikäheimo iloitsee, että kellekään ei käynyt pahasti.

– Vaikka pelästyimmekin, pääasia on se, että kukaan ei tiettävästi kuollut. Kiva, ettei käynyt pahemmin, Ikäheimo sanoo.

Ikäheimo kertoo myös pelänneensä, että hotelliryöstö vaikuttaisi tapaamiseen Britney Spearsin kanssa. Vaatesuunnittelijan onneksi Spearsin konsertti ja tapaaminen toteutuivat kuitenkin suunnitellusti.

Riikka Ikäheimo on helsinkiläinen vaatesuunnittelija. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa rohkeammista juhlapuvuista. Ikäheimo muun muassa suunnitteli kaksi vuotta sitten konkaripoliitikko Ilkka Kanervan puolison Elina Kiikon rohkean turkoosin iltapuvun Linnan juhliin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?