Bändi otti nimensä takavuosien suomalaiselta tähtiurheilijalta – näin asiaan suhtautui tennisässä itse - Viihde - Ilta-Sanomat

Bändi otti nimensä takavuosien suomalaiselta tähtiurheilijalta – näin asiaan suhtautui tennisässä itse

Brother Firetribe on juuri julkaissut neljännen levynsä. Mutta miten kunnianhimoinen sivuprojekti saikaan nimensä?

25.3.2017 17:51

Brother Firetribe on ollut olemassa jo runsaat 15 vuotta ja hard rockia ja aikuisrockia yhdistelevänä bändinäkin jo 11 vuoden ajan.

Silti on jäänyt epäselväksi, miten keksittiin kääntää englanniksi tennisässä Veli Paloheimon nimi – ja ottaa tämä oivallus bändin nimeksi.

Laulaja Pekko Heino kertoo nyt tapahtumien kulun:

– Aloimme aikanaan tehdä musaa tällä porukalla ihan huviksemme. Musaa alkoi kertyä ja joku hullu halusi ottaa sitä julkaistavakseenkin. Tuli ajankohtaiseksi keksiä bändille nimi, mutta pää oli tietysti ihan tyhjä, Heino muistelee.

Tenniksen ATP-maailmanlistalla Veli Paloheimo oli vuonna 1990 peräti sijalla 48.­

Kunnes koitti mökkireissu bändin kesken. Eikä siellä ollut pää lainkaan tyhjä, vaan täsmälleen päinvastoin.

– Tuvan isäntä (jonka henkilöllisyys jää arvoitukseksi) otti lepoa istuen ilman paitaa, lonkeropullo vatsan päällä. Yhtäkkiä hän ponkaisi pystyyn kuin linkkuveitsi: ”Brother Firetribe, se on Veli Paloheimo englanniksi!” Näin hän sanoi, otti yhden huikan ja meni taas kasaan koko mies. Sitä seurasi kymmenen sekunnin hiljaisuus – ja nyökkäily: ”Niin muuten on!”

Veli Paloheimo itse on saanut yhtyeen levyt Heinon mukaan postissa. Hänen asianhoitajansa otti aikanaan tuoreeltaan yhteyttä bändiin ja vähän tiedusteli, missä hengessä nimi on otettu. Kun vastaus kuului, että urheiluhullujahan bändissä soittaa, niin Paloheimo oli kuulemma ollut hyvillään.

Paloheimo oli suomalaisen tenniksen ykkönen ennen Jarkko Niemistä. ATP-maailmanlistalla Paloheimo oli vuonna 1990 peräti sijalla 48.

Nightwish sanelee aikataulut

Musiikkiin yleensä kohtuullisen vakavasti suhtautuva metalliyleisö on kohotellut kulmiaan Brother Firetriben edessä. Yhtyeeseen on Heinon ylärekisterissä liikkuvan AOR-laulun – ja bändin nimen – takia vaikea suhtautua.

– Ymmärrän, että jengin pitää saada laittaa kaikkien juttujen päälle erilaisia leimoja. Ehkä tämä meidän juttu erottuu suomimetallin keskellä, pomppaa sieltä kuin pappi bordellista: musa tehdään tosissaan, mutta muuten on kieli poskessa. Ehkä tämä erottuminen on hyväkin juttu, Heino miettii.

Brother Firetribe on juuri julkaissut neljännen pitkäsoittonsa Sunbound.­

Ja nyt Brother Firetribe on taas aktiivinen. Bändin toimiminenhan on alisteinen kitaristi Emppu Vuorisen pääbändin Nightwishin aikatauluille. Yhtye on parhaillaan Suomen-kiertueella. Syksyllä on Euroopan-kiertueen vuoro.

Aktivoitumiseen on syytä myös uudessa levyssä. Brother Firetriben neljäs albumi Sunbound on juuri julkaistu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?