Au pair -Mona, 19, häkeltyy maailmankartasta – oma asuinpaikka jäänyt täysin pimentoon: ”Täähän on isompi kuin Eurooppa!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Au pair -Mona, 19, häkeltyy maailmankartasta – oma asuinpaikka jäänyt täysin pimentoon: ”Täähän on isompi kuin Eurooppa!”

Au pairit Kanadassa -sarjan Mona hämmästyy selvitettyään, missä hän oikein asuu ja millainen maa Kanada on.

Mona luuli ennen Kanadaan muuttoa, että maa sijaitsee Keski-Euroopassa.­

25.3.2017 16:47

Ylen Au pairit Kanadassa -sarjassa nähtävällä 19-vuotiaalla Monalla on maantieto hukassa. Kanadaan au pairiksi lähtenyt nuori nainen muun muassa luuli ennen matkaansa, että Kanada on Saksan alapuolella sijaitseva pieni valtio.

Ilman sen suurempaa tietämystä matkaan lähtenyt ja Kanadaan muuttanut Mona päättää ottaa selvää, missä hän oikein asuu. Googlen karttapalvelun avulla Monalle selviää, että hän asuu suuressa maassa Pohjois-Amerikassa.

  • Katso alla olevalta videolta, mitä Monalle selviää kartasta.

Kanadan koko ja sijainti paitsi järkyttävät, myös ihmetyttävät nuorta naista.

– Siis Kanada on ihan valtava! Mä vasta nyt älysin. Kaikki aina sanoo, että se on ihan sika iso, mut siis täähän on isompi kuin Eurooppa! Mitä hemmettiä? Oon ihan järkyttynyt oikeesti, Mona hämmästelee karttaa tutkiessaan.

Hämmästys ei jää pelkkään Kanadaan.

– Nyt on pakko myöntää, että mä en vieläkään tiedä, mitä eroa on Amerikalla, USA:lla ja en mä tiedä... Siellä on kai joku Pohjois- ja Etelä-Amerikka.

Myös Yhdysvaltojen presidentiksi viime syksyllä ehdolla ollut ja sittemmin valittu Donald Trump herättää au pairissa paljon kysymyksiä.

– Nyt kun Donald Trumpkin on siellä ehdolla presidentiksi, niin mä en tiedä mihin se menee presidentiksi. Onks se niinku Amerikkaan vai tonne, minne? Mona ihmettelee.

Mona kertoo haaveilleensa matkasta Australiaan tietämättä oikeastaan, missä maa sijaitsee tai millainen paikka se on.

– Kuulin pari viikkoa sitten, että Australia ei ole Amerikan kokoinen maa. Mä luulin, että se on tän Kanada ja Amerikka-höskän vieressä semmonen saman kokoinen klöntti, mutta kattokaa! Se on tollanen kärpäsen pas** tuolla, Mona ihmettelee tähystäen Australiaa maailmankartalta.

Huonosta maantieteen osaamisestaan huolimatta Mona myöntää, että yläasteikäisenä hän haaveili matkaoppaan ammatista. Sittemmin hän on tajunnut, ettei oma tietous ehkä riittäisi maailmalle lähtöön. Mona pohtii, että jatkossa hän ottaa etukäteen selvää, mihin on menossa.

– Luulin, että Dubaikin on Intiassa, mutta en mä kyllä vieläkään tiedä missä se on. Pitäis varmaan ottaa selvää.

Au pairit Kanadassa -sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa. Jaksot esitetään myös tiistaisin klo 20.30 Yle TV2:lla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?