Onko Kiss-nokkamies Gene Simmons Trumpin kelkassa? ”Hänellä on puhelinnumeroni” - Viihde - Ilta-Sanomat

Onko Kiss-nokkamies Gene Simmons Trumpin kelkassa? ”Hänellä on puhelinnumeroni”

Suomeen saapuva Kiss-legenda Gene Simmons kehuu Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

Gene Simmons kehuu Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.­

26.3.2017 8:43

Presidentti Donald Trump on jakanut Yhdysvaltain kansan kahtia. Taiteilijoiden osalta jako menee kutakuinkin niin, että Trumpin kannattajat mahtuisivat Fiat Unoon – ja kaikki muut tuhannet musiikki- ja vaikkapa elokuvaväestä antoivat julkisen tukensa presidentin vastaehdokkaille.

Yksi Trumpin ystävänä esiintyneistä taiteilijoista on Kiss-yhtyeen johtaja, basisti, liikemies – Trumpin tavoin myös tosi-tv-tähti – Gene Simmons, 67.

Tosin ennen presidentin virkaanastujaisia nousi kohu, kun useiden artistien ja yhtyeiden kieltäytyessä esiintymästä tilaisuudessa myös Kissin kerrottiin sanoneen Trumpille ei. Asiasta kertoi jopa Simmonsin puoliso, Shannon Tweed, joka ei kuulu Trumpin kannattajiin.

Oliko kyse markkinointinerona tunnetun Simmonsin peliliikkeestä? Saattaisihan Kiss menettää faneja asettuessaan kiistellyn presidentin puolelle.

Simmons puhuu puhelimeen rauhallisella valtiomiehen tyylillä.

– Well, olen tuntenut presidentti Trumpin vuosikaudet. Hänellä on puhelinnumeroni. Totuus on, ettei hän soittanut minulle, basisti kertoo IS:lle.

Gene Simmons on toiminut tositv-tähtenä, kuten Donald Trumpkin.­

Eli: Simmonsin mukaan Kiss ei voinut kieltäytyä arvokkaasta tilaisuudesta, koska sellaista keikkaa ei bändille tarjottu lainkaan.

Entä mitä mieltä Simmons sitten on Trumpin ensimmäisten viikkojen saavutuksista ja ihmisten reaktioista niihin? Well, niitä kommentoimaan astuu tosiaankin liikemies Simmons, ei taiteilija.

– Pörssi on puhunut. Kurssit ovat nousussa, hän kuittaa.

– Lisäksi yhä useammilla on töitä, useammilla kuin ehkä koskaan. Taloudella menee hyvin. Kaikki muu on politiikkaa. Johtajilla on maailmassa kaksi tehtävää: pitää kansansa turvassa ja työllistettyinä.

”Päihitämme Elviksen ja Beatlesin”

Kissin Gene Simmons ei kuulu niihin, jotka valittavat musiikkiteollisuuden muuttumista. Hän ei ole yllättynyt tämänhetkisestä tilanteesta, jossa musiikkia striimataan ja artistit sekä perinteiset levy-yhtiöt pyrkivät tekemään rahaa myymällä entistä enemmän kaikenlaisia oheistuotteita.

Kiss ja Gene Simmons ovat oheistuotemyynnin edelläkävijöitä. Kiss-bändin nuket, t-paidat ja ties mikä bändiin liittyvä rihkama on ollut olennainen osa bändin bisnestä – ja sen fanittamista.

– Näimme musiikkibisneksen muutoksen jo 1970-luvulla, Simmons sanoo IS:lle.

– Silloin tulivat kasetit, jotka mahdollistivat musiikin kopioimisen. Oli selvää, että ihmisille oli myytävä muuta kuin musiikkia.

Simmons muistuttaa, että yhtye on myynyt myös musiikkia.

– Olemme saaneet Yhdysvalloissa enemmän kulta- ja platinalevyjä kuin mikään muu artisti tai yhtye. Päihitämme sekä Elviksen että Beatlesin.

Kiss esiintyy Helsingin Hartwall Arenassa 4. toukokuuta.

Rock-legenda Gene Simmons (vas.) revittelee Paul Stanleyn ja Tommy Thayerin kanssa Hartwall Arenassa toukokuussa 2008.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?