Me Naiset: Vuosia kestänyt kiusaaminen jätti Maryam Razaviin pysyvät jäljet – koulu ei puuttunut tilanteeseen avunpyynnöistä huolimatta - Viihde - Ilta-Sanomat

Me Naiset: Vuosia kestänyt kiusaaminen jätti Maryam Razaviin pysyvät jäljet – koulu ei puuttunut tilanteeseen avunpyynnöistä huolimatta

Maryam Razavi kertoo Me Naisille joutuneensa koulukiusatuksi viiden vuoden ajan.

23.3.2017 7:52

Malli ja juontaja Maryam Razavi kertoo kaunistelematta Me Naisten haastattelussa koulukiusaamisesta, joka on jättänyt häneen syvät jäljet. Razavi kertoo kiusaamisen jatkuneen viiden vuoden ajan: kuudennen luokan lopusta lukion toiselle luokalle.

Razavi kuvailee muiden sulkeneen hänet ulkopuolelle, häntä nimiteltiin ja vähäteltiin. Lopulta Razavi uskalsi kertoa kiusaamisesta opettajalleen, mutta tämä ei tiennyt mitä asialle tehdä. Hän sanoo koko koulun tienneen kiusaamisesta, mutta siihen ei koskaan puututtu.

– Siitä tuli todella tyhjä olo. Vaikka olin juuri kertonut aikuiselle tilanteestani ja pyytänyt apua, en yhtäkkiä saanut häneen enää mitään kontaktia. Minulle oli iso asia myöntää kiusatuksi tuleminen ääneen. Tuntui kauhealta huomata, ettei avunpyynnölläni ollutkaan mitään merkitystä, Razavi sanoo Me Naisille.

Kiusaaminen loppui vasta kun perhe muutti Espooseen ja Razavi vaihtoi koulua.

Razavi sanoo olevansa edelleen varautunut tavatessaan uusia ihmisiä.

– Olen hieman varautunut uusia ihmisiä tavatessani. Aistin hirveän tarkasti ilmapiirin ja sen muutokset. Mutta olen oppinut sen, että että kaikilla on ihmisarvo ja kaikki pitää kohdata ihmisenä. Ei kannata arvostella toisia tietämättä, mitä he oikeasti käyvät läpi, hän sanoo lehdelle.

Suomen huippumalli haussa -sarjaa juontaja Razavi on kertonut Radio Aallon haastattelussa kiusaamisen syyksi riittäneen pelkän ihonvärin ja erilaisten vaatteiden.

  • Alla olevalla videolla Maryam Razavi kertoo koulukiusaamisesta Radio Aallon haastattelussa:

– Luokan suosituimmat tytöt otti mut silmätikukseen, ja koska he olivat suosituimpia, se tarkoitti aika lailla sitä, että koko luokka oli loppujen lopuksi samalla meiningillä heidän kanssaan, Razavi on kertonut Radio Aallolle.

– Olihan se ihan hirveän rankkaa. Se oli myös tosi yksinäistä aikaa. Mulla on hirveän hataria muistikuvia tuosta ajasta, koska yritin blokata ne asiat ja keskittyä omaan tekemiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?