Kauniiden ja rohkeiden Ridge Forrester eli Ronn Moss IS:n erikoishaastattelussa: ”Odotan pääseväni takaisin Suomeen”

Ridge Forresteria Kauniissa ja rohkeissa esittänyt Ronn Moss toivoo IS:n erikoishaastattelussa toivoo pääsevänsä pian takaisin Suomeen.

Torstaina tulee kuluneeksi huimat 30 vuotta siitä, kun Kauniit ja rohkeat -sarjan ensimmäinen jakso nähtiin televisioissa Yhdysvalloissa.

Ridge Forresteria sarjassa 25 vuoden ajan näytellyt Ronn Moss muistelee IS:lle, että hän oli ehtinyt näytellä vasta pari vuotta, kun tuottajapari Bill ja Lee Bell olivat aloittamassa sarjaansa Kauniit ja rohkeat. He olivat nähneet Mossin koe-esiintymisen toiseen ohjelmaan.

– He sanoivat, että roolittavat täysin uutta sarjaa. Koe-esiinnyin kolme kertaa. Teimme improvisaation Joanna Johnsonin kanssa, joka pyrki Carolinen osaan. Bellit hymyilivät, miten hyvin meillä synkkasi keskenämme. Sain roolin, Moss muistelee.

Ridge Forresterin roolikuvaus oli lyhyt: muotidynastian vanhin poika ja yhtiön pomo, luonteeltaan playboy ja veijari.

– Sain luoda Ridgen henkilöhahmon alusta asti ja tehdä hänestä omannäköiseni, näyttelijä myhäilee.

Ronn Moss näyttelijä sarjassa Ridgeä ja Joanna Johnson puolestaan Caroline Spencer Forresteria. Kuva vuodelta 1989.

Joskus saippuasarjan huimat juonikäänteet olivat pudottaa miehen tuoliltaan.

– Yksi oli kohtaus, jossa kasvattamani tytär paljastuukin isäni lapseksi. Kun nainen saa tietää asiasta, hän ihastuu minuun. Sitä oli kiusallista näytellä. Pohdimme vastanäyttelijäni kanssa, miten saisimme kohtaukset toimimaan. Pelkäsin, että yleisö vihaisi minua, näyttelijä nauraa.

– Puolet yleisöstä päivitteli, että mitä oikein teet. Mutta kumma kyllä, toinen puoli piti näkemästään, Moss hämmästelee.

  • Alla olevalta videolta voit katsoa Kauniiden ja rohkeiden erikoisimpia juonenkäänteitä.

– Menin naimisiin seitsemän kertaa Brooken ja kahdesti Taylorin kanssa. Sen lisäksi oli useita vähältä piti -tilanteita. Kaikkiaan kihlauduin ja menin naimisiin 11 kertaa.

– Ihmiset ovat kysyneet, miksi Ridge oli niin häilyväinen, ettei pystynyt päättämään. Yhtenä päivänä se kolahti minulle. Siksi Ridge pystyi pyörittämään näitä kahta naista kaikki ne vuodet. Ei hassummin Ridgeltä, mies murjaisee.

Ronn Mossin roolihahmo Ridge meni sarjassa naimisiin seitsemän kertaa Brooksen (Katherine Kelly Lang, vas.) ja kahdesti Taylorin (Hunter Tylo, oik.) kanssa.

Ronn laskeskelee käyneensä Suomessa nelisen kertaa pr-kiertueilla.

– Ensimmäisen kerran minut toi maahan Hessu Reijonen. Vietimme siellä runsaan viikon kesällä. Söimme savulohta, joimme vodkaa ja esiinnyimme täpötäysissä ostoskeskuksissa. Suomalaiset olivat ihania ja kohteliaita. Odotan pääseväni sinne takaisin, Ronn kehuu.

Toukokuussa 1993 Ronn Moss nähtiin Oulussa Naisten kymppi -tapahtumassa. Näyttelijä veti osallistujille aerobic-esityksen.

Hän koki myös Lapin talven.

– Pääsin siellä porokelkan kyytiin. Minua kiellettiin kysymättä, kuinka monta poroa isäntä omistaa, Ronn muistaa.

Vuonna 1997 Hessu Reijonen kuoli yllättäen sairauskohtaukseen vain 52-vuotiaana.

– Hänen vanhin tyttärensä Katja oli juuri silloin kylässä luonani ja nuorempi tytär Mia lentämässä Los Angelesiin. Keskustelimme koko sen yön Katjan kanssa, Moss sanoo haikeasti.

Kajaanin Maximarket oli tupaten täynnä ihmisiä, kun Ronn Moss vieraili siellä vuonna 2005.

Tällä hetkellä Moss tekee vaimonsa kanssa internet-sarjaa The Bay, joka on palkittu Emmyllä. Kesäksi Moss matkustaa Belgiaan tekemään musiikkia ja teatteria.

– Minulla olisi silloin aikaa käydä Suomessa, jos joku on kiinnostunut, Ronn vinkkaa.

Tähti haluaa myös muistaa suomalaisia fanejaan.

– Lähetän teille rakkaat terveiset ja toivon pääseväni taas pian vierailemaan maassanne.

Ronn Moss ja hänen vaimonsa Devin DeVasquez Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?