Lukijat paljastavat, miksi Harju & Pöntinen on niin hyvä – ”Näköradiossa” yksi valtava ongelma - Viihde - Ilta-Sanomat

Lukijat paljastavat, miksi Harju & Pöntinen on niin hyvä – ”Näköradiossa” yksi valtava ongelma

”Näköradio” Harju & Pöntinen on tarjonnut suomalaisille mainoksia ja iskelmämusiikkia jo 13 vuoden ajan.

Hannu ja Tarja Harju pyörittävät tv-kanavaa, joka lähettää vain radio-ohjelmaa.­

20.3.2017 7:02

Ilta-Sanomat selvitti tällä viikolla, mistä on kyse television kanavapaikalla kellon ympäri 17 lähetetystä Harju & Pöntinen -ohjelmasta. ”Näköradio” on jo 13 vuoden ajan lähettänyt tv-katsojille iskelmämusiikkia ja mainoksia.

IS myös kysyi lukijoilta, mikä näitä ohjelmassa viehättää.

Nimerkki tuula kehui kanavan tarjoamaan nostalgiaa.

– Sieltä tulee kappaleita jotka on jo unohtanut, mutta jotka herättävät eloon monia muistoja. Tarjonta on myös monipuolista ja täynnä nostalgiaa. Kiva kuunnella siivotessa esim. Tai muuten vaan taustalla. Aina saa iloisesti yllättyä.

– Rehtiä suomalaista musiikkia. Ei turhia härpäkkeitä, toinen lukija kommentoi.

Harju & Pöntisen ruudussa ei liikkuvaa kuvaa näy.­

Myös nimimerkki eijamaija on samaa mieltä.

– Mökillä kuuntelen joka päivä. Ihanaa perinteistä suomalaista musiikkia ilman tyhjännaurajajuontajia, hän selittää.

– Harju & Pöntinen on paras! Mainio kanava etenkin aamuyön hämyisinä tunteina. On ollut hauska löytää tuttavapiiristä hengenheimolaisia, jotka myös "tunnustavat väriä" - H&P:n joko tietää tai ei. Kanavan ysärihenkinen layout saa aina hyvälle tuulelle. Viiden euron soittomaksu on kieltämättä suolainen, Sarianna puolestaan kommentoi kommentoi.

– Ainoa kanava, josta tulee tavalliselle eläjälle koko ajan hyvää (pääsääntöisesti), tai ainakin kuunneltavaa suomalaista iskelmää. Eikä ole täytetty jollain keinotekoisella juontamisella tai tupattu täyteen sataan kertaan toistuvia ns. uutisia.

Ohjelmassa on kuitenkin yksi suuri ongelma, joka herättää närää Ilta-Sanomien lukijoissa.

– Hyvää musiikkia. Miksihän vain se kuva on aina vähän epäterävä. Onko muut huomannu saman, nimimerkki Pekkarat kyselee.

Yrittäjäpari Hannu ja Tarja Harju ovat Harju & Pöntisen takana.­

Ja ovathan he huomanneet: useat kommentoijat kritisoivat ohjelman kuvanlaatua huonoksi ja aikansa eläneeksi. Harju & Pöntisen ruudulla vilahtaa kuvapankkien kuvien lisäksi seuranhakupalveluiden sekä seksi- ja keskustelulinjojen mainoksia.

– Ihan kiva, mutta miksi kanavan kuva on niin heikkoresoluutioinen ja epäselvä!? Tällainen vähemmän varttunutkaan ei saa tekstistä selvää, yksi lukijoista kertoo.

– Resoluutio on jostain vuosikymmenten takaa, luulisi, että kuvat voisi olla sellaisia, että niistä saisi selvääkin, toinen kommentoi.

Kolmannelle kuvanlaatu aiheuttaa niin suuren ärsytyksen, ettei sitä viitsi edes vilkaista. Samaa palautetta lukijat antavat myös äänenlaadusta.

– Vaikka toimitaankin näköradion ajatuksella voisi teknisen tason tuoda -80 luvulta tähän päivään. Edes ruudussa näkyvästä tekstistä ei saa selvää kun se on niin mössöä.

Monia ihmetytti myös levytoiveen viiden euron hinta.

– On täysin järjetöntä maksaa "levytoiveesta" 5,09 € , kun netti-radioista kuulee ilmaiseksi kaikenlaista musiikkia ihan ilmaiseksi höystettynä mitä erikoisemmilla höpinöillä.

– En katso, joskus kuuntelen. Olen ihmetellytkin kanavaa, koska kuva on huono ja kirjoitus epäselvää. Joka haluaa kuunnella musiikkia eikä taustalta kuuluvaa naurun remakkaa ja tyhmiä vitsejä, niin kuunteluun kyllä sopiva. Varsinkin, kun radiokanavat loppuivat Yleltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?