Katri Sorsa ihmettelee someraivoa viininjuonnista ja imetyksestä – pitää kritiikkiä turhana: ”Lapsi ei siitä tule humalaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Katri Sorsa ihmettelee someraivoa viininjuonnista ja imetyksestä – pitää kritiikkiä turhana: ”Lapsi ei siitä tule humalaan”

Katri Sorsa kirjoittaa blogissaan imetyksestä ja muistelee omasta lausunnostaan noussutta somekohua.

18.3.2017 16:04

Tosi-tv-tähti Katri Sorsa esiintynyt lukuisissa tv-ohjelmissa puhumassa äitiydestä. Sorsa pitää omaa äitiyttä käsittelevää blogiaan, jossa hän jakaa ajatuksiaan esimerkiksi imettämisestä.

Sorsa kirjoittaa, että on joutunut tv-esiintymisiensä ja blogikirjoituksiensa vuoksi usein kohun keskiöön.

Vuonna 2014 Sorsa joutui valtavan kohun keskelle kerrottuaan blogissaan imettävänsä lastaan kahden viinilasillisen jälkeen.

– Itse olen imettänyt jopa kahden lasin jälkeen, ja tästäkin olen puhunut niin lastenlääkärin kuin imetystuen kanssa. Tykkään nauttia lasin viiniä hyvässä seurassa ja hyvän ruoan kanssa, Sorsa kirjoitti tuolloin.

Myös Marja Hintikka Live -ohjelmassa tehty paljastus perhepedin seksipuuhista täytti netin keskustelupalstat.

Sorsa muistelee blogissaan perhe-elämästään tehdyistä paljastuksista nousseita kohuja ja kirjoittaa huomanneensa etenkin naisten arvostelevan hyvin herkästi toisen äitiyttä.

– Miksi usein juuri me naiset kilpailemme toisiamme vastaan? Meidän pitäisi olla samalla puolella. Kilpailu vain kovenee, kun teemme jälkikasvua. Kilpailemme lapsiemme taidoista, imetyksestä ja kaikesta muusta täysin turhasta, Sorsa kirjoittaa blogissaan.

Katri Sorsa on kolmevuotiaan Elias-pojan äiti. Kuva vuodelta 2014.­

Sorsa sanoo olleensa lapsensa syntyessä melko tietämätön imetyksestä. Hän kirjoittaa olleensa ylivarovainen ja melkein jopa lopettaneen imettämisen, koska pelkäsi syömänsä ruisleivän olevan jotenkin haitallinen lapselle.

– Meitä äitejä pitäisi kannustaa enemmän imettämään. Muutama vuosi sitten avasin sanallisen arkkuni siitä, että imetän ja juon viiniä. Aihe yhdestä lasista sai aikaan "someraivon", Sorsa muistelee.

Sorsa korostaa, ettei vanhemman koskaan tulisi olla lapsen lähellä humalassa, mutta pitää viinilasillisesta noussutta kritiikkiä tarpeettomana.

– Silloin imetyksen ja alkoholin yhteensopivuus oli todella tuntematon (olematon), meille suomalaisille. Nyt olemme viisaampia. Jokainen joka on mitannut alkoholipitoisuuden omasta maidossa viinilasin jälkeen tietää, että lapsi ei siitä tule humalaan. Kysymys on vanhasta uskomuksesta, mikä ei pidä paikkaansa. Tietenkään vauvan tai lapsen lähellä ei saa olla humalassa! Sorsa korostaa.

Lue Katri Sorsan kirjoitus kokonaisuudessaan hänen blogistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?