Tv-dokumentti: Vaimon alistuminen takaa avio-onnen – ”Olisi väärin kieltää mieheltäni seksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tv-dokumentti: Vaimon alistuminen takaa avio-onnen – ”Olisi väärin kieltää mieheltäni seksi”

Dokumentissa Alistuvat vaimot seurataan kolmea pariskuntaa, jotka noudattavat raamatullista periaatetta, että vaimon on oltava miehelleen alamainen.

Tara Furman tottelee aviomiestään kaikessa, niskahieronnoista aviovuoteeseen. –Kun hän on onnellinen, minäkin olen, Tara sanoo.­

19.3.2017 15:01

Alistuvat vaimot, sunnuntaina 19.3. Frii klo 17.30

Yksi dokumentin pariskunnista on Tara ja Tim Furman, joiden avioliitto oli kuralla kymmenkunta vuotta sitten.

– Rukoilin Jumalaa, että hän muuttaisi miestäni, mutta tajusin, että minun pitääkin muuttua itse. Kun hän on onnellinen, minäkin olen, Tara muistelee Alistuvat vaimot -ohjelmassa.

Tara kertoo valinneensa itse aviollisen alistumisen tien. Filosofia ulottuu lempiruokien kokkaamisesta ja niskahieronnoista aina aviovuoteeseen saakka.

– Olisi väärin kieltää mieheltäni seksi, joten olen aina hänen käytettävissään. Saan kyllä itseni sille tuulelle, kun haluan.

Aviomies Tim on ymmärrettävästi tyytyväinen tilanteeseen, mutta mainitsee yllättäen, että hänelle tärkeää liitossa on vastavuoroisuus. Kun vaimo ei enää nalkuttanut, miehellä heräsi halu muuttua paremmaksi aviomieheksi.

– Minun täytyi tehdä itsestäni alistumisen arvoinen. Vaimolle täytyy antaa jotain, mitä kunnioittaa ja rakastaa.

Dokumentissa tavataan myös Mark ja Kristin Haywood, jotka vasta aloittelevat alistumista. 12 vuoden avioliitto vetelee viimeisiään, ja pariskunta nukkuu eri vuoteissa. Alistumisfilosofia on heille viimeinen oljenkorsi.

Katsojasta kyllä vaikuttaa, että perheen ongelmana on enemmän Kristinin masennus kuin parisuhde. Kristinillä ei ole uudessa kotikaupungissa töitä eikä ystäviä, ja hän viettää päivät pääasiassa peiton alla päiväunilla. Mark laittaa ruoat, vie lapset kouluun ja hoitaa muutenkin leijonanosan kotitöistä. Ei ihme, että mies on turhautunut, kun Kristin valittaa tiskikoneen tyhjentämisestä.

Kristinin ja Markin liitossa alistuminen tuntuu yllättäen toimivan. Ainakin Kristin vaikuttaa sen myötä saaneen elämälleen tarkoituksen, ja Mark palkitsee vaimonsa kotiuurastuksen kukilla ja yllätyslomilla. Suukot palaavat parin arkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?