Toimittaja Laura Friman tuo tarhaikäiset lapsensa julkisuuteen – odottaa somemyrskyä: ”Jonkun mielestä teen äitinä täysin väärin”

Laura Frimanin 4- ja 6-vuotiaat lapset tullaan näkemään Iholla-sarjan uudella tuotantokaudella.

Laura Friman ei peittele kotinsa kaaosta tai huonoja hetkiä Iholla-sarjassa.

15.3.2017 22:25

Toimittaja Laura Friman, 36, arvaa jo ennalta, mikä hänen Iholla-osuuksissaan tulee herättämään keskustelua. Laura antaa 4- ja 6-vuotiaiden poikiensa näkyä kameran edessä.

– Tiedän, että tämä ratkaisu tulee saamaan paljon arvostelua. Näen jo silmieni edessä ne vauva.fi-palstan keskustelut, joissa tämä tuomitaan. Moni tuntuu pitävän hyvin tärkeänä, että lapset eivät saisi näkyä mediassa tai edes sosiaalisessa mediassa, Friman on huomannut.

– Äitiyteen liittyy aina arviointia, ja varmasti käy niin, että jonkun mielestä teen äitinä jotain täysin väärin. Olen äitinä hyvin luova, vapaa, salliva ja rento. Ja varmasti jonkun mielestä liian rento.

Myös Frimanin mies vilahtelee kuvissa.

– Hän suostui tähän sillä ehdolla, että hänen ei tarvitse olla Reino Nordin kakkonen eikä tilittää mitään kameran edessä.

Friman viittaa Iholla-sarjan aiempaan kauteen, jolloin Maria Nordinin elämää käsittelevissä osuuksissa nähtiin melkoisesti myös hänen aviomiestään Reino Nordinia.

Lähtiessään ohjelmaan mukaan Laura päätti, että kun kerran ollaan mukana, ollaan sitä sitten kunnolla.

– En halua olla se ärsyttävä tyyppi, joka sanelee omia ehtojaan. Ehdottomasti tehdään täysillä ja jopa inhorealistisesti. Näytän kotini kaaoksen, ja toivon, että siitä olisi ehkä lohtua samassa tilanteessa oleville, Friman viittaa ruuhkavuosia viettäviin pienten lasten vanhempiin.

– Minulla ei ole työstä tai muusta johtuvia rajoitteita, kuten joillakin muilla mukanaolijoilla, ettenkö voisi näyttää mitä tahansa elämästäni. Voin poltella vaikka kaikki sillat, Friman hymyilee.

Hän luuli tuntevansa itsensä jo ennalta, mutta kuvatun materiaalin katsominen on muuttanut mielikuvia omasta toiminnasta.

– Olen ihmetellyt, että puhunko todella äidilleni noin rumasti tai käyttäydynkö tosiaan noin. On ollut paljastavaa seurata itseään.

Äiti ei aluksi pitänyt tyttärensä osallistumisesta ohjelmaan.

– Jo seuraavana päivänä hän oli rauhoittunut ja paljasti jopa, että kun olin kuusivuotias, YLE teki perheestämme vuoden ajan seurantadokumenttia. En ollut koskaan kuullutkaan, että meistä on tehty dokumenttia. Se kuulemma löytyy YLEn arkistoista. Haluan ehdottomasti nähdä sen, Laura sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?