Kotimaisissa toiveuusinnoissa samat nimet – Tiina Lymi sekä tiukkapipoisena äitinä että oikuttelevana prinsessana - Viihde - Ilta-Sanomat

Kotimaisissa toiveuusinnoissa samat nimet – Tiina Lymi sekä tiukkapipoisena äitinä että oikuttelevana prinsessana

Uusintana nähtävissä Ylen ihmissuhdesarjoissa Vuoroin vieraissa (1997) ja Tahdon asia (2005) on paljon samaa.

Pertti Sveholm ja Tiina Lymi ovat Nenna ja Esko.­

15.3.2017 16:01

Tahdon asia, keskiviikkoisin 15.3. alkaen TV2 klo 21.00

& Vuoroin vieraissa, keskiviikkona 8.3. alkaen Yle Areena

Kumpikin sarjoista on Ylen niin sanottuja kausisarjoja, joissa on 12 jaksoa. Molemmissa sarjoissa on kaksi pääpariskuntaa.

Tahdon asiassa Helena ja Mikko (Miia Nuutila ja Eppu Salminen) ja Nenna ja Esko (Tiina Lymi ja Pertti Sveholm) kipuilevat parisuhdesotkussa, jota ravistelee Satu Paavolan esittämä toinen nainen Marianne.

Niin ikään pettämisteemalla revitellään nimensä mukaisessa sarjassa Vuoroin vieraissa, jossa kolmekymppiset Elina ja Toni (Tiina Lymi ja Eero Aho) ja Elinan viisikymppiset vanhemmat Anneli ja Antti (Marja Packalén ja Risto Tuorila) haksahtavat suhteissaan sivupoluille.

Asetelmat tarjoavat läheltä piti -komiikkaa ja joukon hysteerisiä tilanteita, usein myös hysteerisiä naisia. Kummassakin sarjassa näytetään pettämisen nurjaakin puolta.

Samat näyttelijät eri tunnelmissa

Kummassakin sarjassa esiintyy myös Tiina Lymi: Tahdon asiassa uskonnollisena, neuroottisena Nennana ja Vuoroin vieraissa -sarjassa dramaattisena mutta kilttinä Elinana.

Marja Packalén viheliäläisenä anoppina...­

Myös Marja Packalén esiintyy molemmissa sarjoissa. Tahdon asiassa hän esittää viheliäistä anoppia eli Sirkka-äitiä. Vuoroin vieraissa -sarjan toinen naispäähenkilö on Packalénin näyttelemä lempeä Anneli.

...ja lempeänä Annelina, vierellä Antti (Risto Tuorila).­

Kärkinimet vuoroin vieraissa

Tahdon asian on käsikirjoittanut Johanna Hartikainen ja ohjannut Johanna Vuoksenmaa.

Vuoroin vieraissa -sarjan taas ovat käsikirjoittaneet Anna-Leena Härkönen ja Pekka Milonoff, joka myös ohjaa.

Anna-Leena Härkönen vilahtaa molemmissa sarjoissa sivuroolissa. Hartikaisen käsialaa on myös kausisarja Harvoin tarjolla (2008), jossa Härkönen näyttelee. Vuoksenmaan uusimmassa sarjassa Ex-onnelliset (2016) on yhdessä pääosassa jälleen Miia Nuutila.

Yhdenmukainen tyylilaji

Eppu Salminen ja Miia Nuutila Tahdon asiassa.­

Sarjoissa tyylilajina on mustan huumorin maustama draamakomedia, jossa kepeästi ja väliin kipeästikin tehdään pilaa pari- ja perhesuhteiden naurettavista tragedioista.

Ammennuskohteita ovat muun muassa onnelliset ja onnettomat unelmat, vanhemmuuden vaikeudet ja ihmissuhteiden keskimääräinen mahdottomuus. Vahva painotus on nasevalla dialogilla ja kohtausten liioittelulla – silti elämänmaku muistaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?