Aamulehti: Maria Veitola hämmästyi ulkonäkökeskustelusta – ”Jos olisin mies, tätä keskustelua ei ikipäivänä käytäisi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Aamulehti: Maria Veitola hämmästyi ulkonäkökeskustelusta – ”Jos olisin mies, tätä keskustelua ei ikipäivänä käytäisi”

Maria Veitola sanoo Aamulehdelle seuranneensa hänen ulkonäköönsä liittyvää kommentointia ihmeissään.

12.3.2017 16:51

Helmikuussa Anu Saagimin esiintyminen Ylen ajankohtaisohjelma Perjantaissa sai aikaan valtavan kohun.

Suorasanainen Saagim muisteli ohjelmassa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaa, jossa hän haukkui Maria Veitolaa ”rumaksi”.

Kaava toistui Ylen Perjantai-ohjelmassa.

– Onhan se ruma, sori, sori, Saagim sanoi lähetyksessä studioyleisön antaessa hänen kommentilleen suosionosoitukset.

Veitola kertoo Aamulehden haastattelussa keskittyvän paljon mieluummin työhönsä ja arkeen kuin omasta ulkonäöstä puhumiseen. Hän huomauttaa, ettei kenenkään tarvitse sietää loukkaavia kommentteja vaikka olisikin työnsä takia julkisuudessa.

– Yhtäkkiä ruvettiin puhumaan siitä, olenko minä ruma vai enkö minä ole ruma. Tällainen aihe on nyt istutettu ihmisten päähän, että nyt täytyy olla jotain mieltä Maria Veitolan ulkonäöstä, mikä on mielestäni aivan käsittämätöntä, Veitola sanoo Aamulehdelle.

Anu Saagimin kommentit Maria Veitolasta nostattivat kohun jo 2015. Saagim jatkoi samalla kaavalla myös helmikuussa Ylen ohjelmassa, jossa hän muisteli uralleen mahtuneita kohuja.­

Hän kuvailee Aamulehdelle, että hänestä ihmisen taidot ja lahjakkuus ovat aina olleet ulkonäköä tärkeämpiä asioita. Hän kertoo kuitenkin kuulleensa uransa alussa, ettei ole tarpeeksi missimäinen tai kaupallisen näköinen joihinkin töihin.

Toisten ulkonäköä arvostellaan nykyään myös avoimesti.

– Onhan se ihan pimeää. Mietin vaan, että voisitteko mieluummin arvostella minun työtäni. Onneksi minun ammatillinen itsetuntoni ja itsetuntoni ylipäätään perustuu muihin asioihin kuin ulkonäköön, koska en ole päässyt asemaani sillä vaan taidoillani ja persoonallani, Veitola sanoo Aamulehdelle.

– Jos olisin mies, minun ympärilläni ei ikipäivänä käytäisi tätä keskustelua. Naisen tehtävä lienee edelleen olla kaunis ja muiden mieleen, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?