Suomalainen Antti Kurhinen ehdolla poikkeuksellisen raakaan venäläiseen tosi-tv-ohjelmaan – jopa raiskaukset ja murhat mahdollisia

Antti Kurhinen on yksi niistä ihmisistä, jotka ovat hakeneet mukaan julmaan venäläiseen tosi-tv-sarjaan.

10.3.2017 13:27

Joulukuussa BBC kohahdutti kertomalla venäläisten valmistelevat kovaa vauhtia uutta tosi-tv-sarjaa, joka vie selviytymisseikkailun aivan uudelle tasolle.

Game 2: Winter -sarjassa kilpailijat viedään Siperian luonnon armoille, joissa he joutuvat selviytymään yhdeksän kuukautta rankoissa oloissa Novosibirskiä ympäröivissä metsissä. Sitä on luonnehdittu tosielämän ”Nälkäpeliksi”, joka on tuttu kirjoista ja elokuvista.

Sää voi vaihdella yli 30 asteen helteestä alle 40 asteen pakkasiin. Tv-kanava aikoo näyttää 2 000 kameran avulla yötä päivää, miten osallistujat selviävät Siperian pakkasista, karhuista ja susista. Tuottajien mukaan mitkä tahansa selviytymiskeinot tulevat kysymykseen, jopa raiskaukset ja murhat.

– Torjumme kaikki osallistujien vaatimukset, vaikka nämä tapettaisiin tai raiskattaisiin. Meillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Se selviää asiakirjasta, jonka osallistuja allekirjoittaa ennen sarjan alkamista, järjestäjät ovat korostaneet Siberian Timesin haastattelussa.

Siberian Times -lehti kertoo ohjelmaan hakeneen noin 300 ihmistä. Yksi hakijoista on suomalainen tosi-tv-tähti Antti Kurhinen, 33.

Game 2: Winter -sarjaa on jo ehditty kutsua maailman vaarallisimmaksi tosi-tv-sarjaksi. Tv-katsojat pystyvät seuraamaan pelin tapahtumia 24/7 internetissä, sillä tapahtumia kuvaa 2000 kameraa.

Ohjelmaan pääsee osallistumaan 15 naista ja 15 miestä. Yleisö äänestää hakijoita ohjelman kotisivuilla ja eniten ääniä saaneet pääsevät mukaan selviytymisohjelmaan.

Kurhinen kuvailee itseään ohjelman sivuilla värikkääksi persoonaksi, joka on nähty Suomessa useissa tosi-tv-ohjelmissa.

Kurhinen kertoo Ilta-Sanomille hakeneensa mukaan ohjelmaan, koska haluaa haastaa itseään.

– Haluan kokeilla omia rajoja. Miten pää kestää tuollaisessa ympäristössä. En oikein tiedä mihin pystyn. Toivon tietysti, ettei mua tapeta, tai etten itse joudu tappamaan ketään. Olen osallistunut moniin reality-sarjoihin, ja tämä kruunaisi tosi-tv-uran, muun muassa Big Brotherissa aikaisemmin kilpaillut Kurhinen pohtii.

”Teen kaikkeni, jotta pysyn hengissä”

Ohjelmaan hakeneiden kilpailijoiden profiileista selviää, että osalla hakijoista on sotilastausta, monet ovat kokeneita selviytyjiä tai muutoin tottuneita luonnossa liikkujia.

Miten Antti Kurhinen uskoo mahdollisuuksiinsa selvitä Siperiassa?

– Mietin hakiessa, että mitä hittoa meinaat siellä tehdä. Siellä on 40 astetta pakkasta ja susia ja karhuja... Minä olen viettänyt kermaperse-elämää kaupungissa. Tulee äitiä ikävä, Kurhinen nauraa ja jatkaa.

– Sanotaanko näin, että omia reviirejäni olen valmis puolustamaan kilpailussa. Teen kaikkeni, jotta pysyn hengissä.

Antti Kurhinen tuli suurelle yleisölle tutuksi Big Brother tosi-tv-ohjelmasta.

Osallistujat saavat kantaa mukanaan veitsiä, mutta aseita ei sallita. He allekirjoittavat vastuuvapautuslomakkeet ja saavat etukäteen selviytymiskoulutusta entisiltä Spetsnaz GRU -erikoisjoukkojen jäseniltä.

Ohjelman tekijät ovat korostaneet haastatteluissa, että vaikka he eivät puutu sarjassa mahdollisesti tapahtuviin rikoksiin, joutuvat pelaajat silti vastuuseen teoistaan Venäjän lain edessä.

Kurhinen sanookin, ettei usko kenenkään lähtevän mukaan ohjelmaan tarkoituksenaan vahingoittaa muita kilpailijoita.

– Siellä on 2000 kameraa, jotka tallentavat kaiken mitä kilpailussa tapahtuu. Tietysti kilpailijoille voi tulla keskenään riitoja, tai vahinkoja voi sattua. Kaikki kuitenkin tietävät miten rankkoja paikkoja Venäjän vankilat ovat, joten tuskin kukaan sinne ihan tarkoituksella haluaa, hän sanoo.

Osallistujat voivat muodostaa joukkueita tai yrittää selviytyä omin päin. Heillä voi olla mukana sata kiloa varusteita, ja Nälkäpelin tavoin katsojat pystyvät lahjoittamaan suosikeilleen lahjoja. Ongelmiin ajautunut tai leikin kesken jättävä kilpailija voi painaa satelliittipuhelimen paniikkinappulaa, minkä jälkeen hänet pelastetaan.

– Jos liikaa miettii, että mitä kaikkea siellä voi tapahtua, niin rupeaa vain pelottamaan. Onneksi siellä on oljenkorsi, eli paniikkinappula, jota voi painaa, jos tulee sellainen tilanne. Ilman sitä mahdollisuutta en olisi hakenut mukaan kilpailuun.

Ohjelman kuvaukset alkavat heinäkuussa. Yhdeksän kuukautta selvinnyt kilpailija voittaa noin 1,5 miljoonan euroa. Mikäli selviytyjiä on useampi kuin yksi, rahat jaetaan voittajien kesken.

– Seuraava vaihe äänestyksessä on se, että 100 eniten ääniä saanutta kilpailijaa pääsevät jatkoon. Lopulta jäljelle jää vain 15 naista ja 15 miestä. Tietysti toivon olevani yksi niistä kilpailijoista, jotka pääsevät osallistumaan ohjelmaan, Kurhinen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?