Kauko Röyhkä puolustaa Axl Smithiä – iloitsee, ettei nuoruudessa ollut nettiä: ”Muuten olisin ollut syytettyjen penkillä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kauko Röyhkä puolustaa Axl Smithiä – iloitsee, ettei nuoruudessa ollut nettiä: ”Muuten olisin ollut syytettyjen penkillä”

Rokkari Kauko Röyhkä ottaaaFacebookin fanisivuillaan kantaa Axl Smithin salakatselutapaukseen. Röyhkä toteaa, että bändielämään kuuluvat hänen mielestään irtosuhteet ja ryyppääminen.

9.3.2017 17:17

Kirjailija-rockmuusikko Kauko Röyhkä, 58, avautuu julkisessa Facebook-päivityksessään Axl Smithin saamasta salakatselutuomiosta. Röyhkä on kirjoittanut tekstin virallisille fanisivuilleen.

– Axl Smith, mitä hänestä voisi vielä sanoa? Onneksi minun nuoruudessani ei ollut vielä kännykkäkameroita ja internetiä, muuten olisin jo ajat sitten ollut syytettyjen penkillä, Röyhkä aloittaa suorasanaisen tekstinsä ja jatkaa:

– Nuoret miehet ovat typeryksiä. Bändielämään kuuluu irtosuhteet, ryyppääminen ja kaikinpuolinen porvarillisen elämän halveksunta. Ollaan rosvojoukkoa, kingejä, kunniattomia paskiaisia. Kaikki se on v***n hauskaa. Mutta sitten, kun on aikansa harrastettu seksiä ilman kondomia, nainen tulee raskaaksi ja alkaa vakavampi elämä, isyys, laskujen maksaminen, lomakkeiden täyttäminen, huomioon ottaminen, vanhempainillat, Suvivirren veisaaminen, kaikki se vähemmän hauska, joka kuitenkin syventää ihmistä.

Axl Smithin salakatselutapaus on ollut otsikoissa runsaasti.­

Röyhkä toteaa tekstissään, että Axl Smith on julistettu nyt ”valtakunnan inhokiksi numero yksi.”

– Minusta hän on typerä nuorimies, ei muuta. Kuvien levittäminen nettiin on tietysti väärin hänen naisiaan kohtaan. Halventavaa ja tyhmää, ja Smithin kaltaiselta hymypoikajulkkikselta suorastaan idioottimaista. Mutta noitavaino häntä kohtaan on myös osoitus yhteiskunnan kaksinaismoraalista ja kuvottavasta tekopyhyydestä. Se joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven, sanoi Jeesuskin aikoinaan, Röyhkä päättää tekstinsä.

Torstaiaamuna julkaistu teksti on kerännyt runsaasti kommentteja. Ihmiset ovat sekä samaa että eri mieltä Röyhkän kanssa asiasta. Suurin osa tekstin kommentoijista on kuitenkin pöyristynyt Röyhkän tekstistä, ja muistuttaa, että Smith on tuomittu rikoksesta ja Röyhkän sympatioiden pitäisi olla uhrien puolella.

Kauko Röyhkä esiintymässä Sanomatalossa Helsingissä vuonna 2014.­

Axl Smith tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 30 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavan tiedon välittämisestä. Oikeus velvoitti seksikumppaneitaan salaa kuvanneen Smithin maksamaan uhreille yhteensä noin 100 000 euron vahingonkorvaukset kärsimyksestä, tilapäisestä psyykkisestä haitasta, työansionmenetyksistä ja muista kuluista. Hänet määrättiin korvaamaan lisäksi yhteismäärältään yli 50 000 euroon nousevat asianomistajien oikeudenkäyntikulut.

Syyttäjä Yrjö Reenilä on ilmaissut olevansa tyytymätön Smithin tuomioon, minkä vuoksi salakatselujuttu menee melko varmasti myös hovioikeuden käsittelyyn.

  • Kauko Röyhkän Facebook-päivitys:

Jos Facebook-päivitys ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?