Lenita Airisto paljastaa uutuuskirjassaan: 40 vuoden rakkaussuhde aviossa olleen ministeri Max Jakobsonin kanssa

Lenita Airisto kertoo keskiviikkona julkaistavassa elämäkerrassaan Elämäni ja isänmaani (Bazar) lukuisia mielenkiintoisia tarinoita tunnetuista ihmisistä.

8.3.2017 5:03 | Päivitetty 8.3.2017 9:57

Lenita Airisto kertoo kirjassa myös rakkauksistaan.

– Heistä on jo aika jättänyt, mutta kaikki suhteet ovat olleet arvokkaita, hän kuittaa IS:n haastattelussa.

Laaja haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan keskiviikon Ilta-Sanomista.

Lenita on ollut kerran naimisissa, poliitikko Ingvar S. Melinin kanssa, mutta lapseton liitto päättyi eroon. Kirjan sivuilla Lenita kertoo kymmenestä hänelle tärkeästä miehestä. Mukana ovat ensirakkaus Raimo, Max Jakobson ja Pentti Kouri.

Miksi halusit nyt puhua näistä miehistä?

– Siksi, että miessuhteistani on ollut erilaisia ja vääriä arvioita. Oikaisen ne nyt. Kaikilla näillä miehillä on mielenkiintoinen tarina, jonka mielelläni jaan lukijoiden kanssa.

Yksi tärkeä suhde on ollut ministeri Max Jakobsoniin. Vaikka Jakobson oli naimisissa, parin suhde kesti 40 vuotta. Asiasta ensimmäisen kerran itse avoimesti julkisuudessa kertova Lenita toteaa suhteen muuttaneen muotoaan vuosikymmenten varrella.

Ministeri Max Jakobson kuvattuna vuonna 2001.

Lenita tapasi Jakobsonin vuonna 1973 kirjoittaessaan juttusarjaa 12 suomalaisvaikuttajasta Suomen Kuvalehteen. Yksi Lenitan haastateltavista oli juuri Jakobson tämän toimipaikassa Suomen Tukholman-suurlähetystössä. Lenita kirjoittaa, että heidän keskustelustaan tuli yllättävä ja innostava. Haastattelu päättyi Jakobsonin tarjoamaan illalliseen.

Seuraavana päivänä Max soitti ja pyysi tapaamista.

Tapasimme, puhuimme ja siitä alkoi elämän vaikuttavin rakkaustarina, joka kesti 40 vuotta, kunnes kuolema erotti meidät, tuolloin jo aviomiehestään Ingvar S. Melinistä eronnut Lenita paljastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?