HIM lopettaa 26 vuoden jälkeen – massiivinen jäähyväiskiertue julki - Viihde - Ilta-Sanomat

HIM lopettaa 26 vuoden jälkeen – massiivinen jäähyväiskiertue julki

Suomalainen HIM-yhtye kertoi Facebookissa lopettavansa 26 vuoden jälkeen.

Ville Valo legendaarisella Tavastian uudenvuodenaaton keikalla kaksi vuotta sitten.­

5.3.2017 22:23

Ville Valon luotsaama HIM-yhtye kertoi hetki sitten Facebookissa lopettavansa 26 vuoden jälkeen. HIM vetää viimeisen vuotensa aikana massiivisen jäähyväiskiertueen, jonka viimeiset keikat bändi vetää joulukuussa.

Facebook-päivityksen mukaan HIM esiintyisi viimeisen vuotensa aikana Suomessa heinäkuussa Tuska Festivaleilla ja Tuurissa Vesa Keskisen Miljoonarockissa. Ulkomailla keikkoja on Espanjassa, Portugalissa, Venäjällä, Puolassa, Saksassa, Tsekeissä, Sveitsissä, Italiassa, Hollannissa, Luxemburgissa, Skotlannissa ja Englannissa.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

HIM on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisbändeistä kautta aikain. Yhtye oli suosionsa huipulla 2000-luvun alussa. Se perustettiin vuonna 1991 Oulunkylässä, kun yhtyeen keulahahmo Valo oli vasta 15-vuotias. Valon kanssa yhtyettä oli perustamassa basisti Mikko Paananen ja kitaristi Mikko Lindström. HIM-yhtyeen nimen kirjaimet tulevat sanoista His Infernal Majesty, joka oli bändin nimi sen perustamisaikaan.

Yhtye itse nimittää musiikkiaan vapaasti love metalliksi. Yhtye teki suomalaisen musiikin historiaa Dark Light -albumillaan (2005), joka nousi Billboard-listan sijalle 18.

IS tapasi Ville Valon helmikuussa Iskelmä-gaalassa Tampereella. Valo kertoi haastattelussa asuvansa nykyään Meilahdessa, Helsingissä ja keskittyvänsä paljon soolomusiikkiprojekteihin. Hän saapui tilaisuuteen uuden tyttöystävänsä Christel Karhun kanssa. Valo kertoi IS:lle myös videostaan, josta sai Emma-gaalassa Vuoden musiikkivideo -palkinnon.

– Se oli hauskaa, koska se oli nollabudjetilla kaverin kanssa tehty video. Kaurismäen hengessä etenimme Kallion kaduilta kohti Eiraa, Valo sanoi.

Artikkelia täydennetty kello 22.48.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?