Tv-katsojat hullaantuivat Putous-suosikki Aina Inkeri Ankeisesta – halutaan nyt keikoille: ”Ei ole ylihintainen, mutta ei ilmainenkaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tv-katsojat hullaantuivat Putous-suosikki Aina Inkeri Ankeisesta – halutaan nyt keikoille: ”Ei ole ylihintainen, mutta ei ilmainenkaan”

Putouksen sketsihahmot eivät kiinnosta ainoastaan televisiossa. Suosituimmat

Pilvi Hämäläisen Aina Inkeri Ankeisella riittää vientiä keikkapaikoille.­

4.3.2017 18:45

Tämän Putous-kauden kysytyin hahmo on Pilvi Hämäläisen Aina Inkeri Ankeinen.

– Olen keskittynyt Putoukseen niin, että en ole oikein ajatellut vielä koko asiaa. En edes tiedä, paljonko keikkoja on myyty, Hämäläinen kertoo.

Ensimmäinen keikka on tällä viikolla. Keväällä keikkoja on enemmänkin ja pari kyselyä on tullut jo joulukuulle.

Hahmokeikkailu on Hämäläiselle uusi asia.

– En ole sellaista aiemmin tehnyt. Putouksessa pitää kuitenkin huomioida samalla tavoin yleisö, koska siellä on liveyleisö paikalla. Siinä mielessä pystyn hyvillä mielin lähtemään keikoille Aina Inkerin kanssa.

Pilvi Hämäläinen ei alussa ajatellut Aina Inkerin hahmon lähtevän keikkailemaan.­

Hämäläinen sanoo kirjoittavansa hahmoonsa liittyvät sketsit nopeasti. Livekeikoilla pitää ottaa huomioon se, missä kulloinkin esiintyy, ja elää tilanteen mukaan.

Keksiessään Aina Inkeriä Hämäläisellä ei käynyt mielessä keikkailu. Ajatus syntyi vasta parin kolmen Putous-jakson jälkeen.

– Sitä keskittyy siihen hetkeen, eikä mieti mitä myöhemmin voi tapahtua. Kun kyselyjä alkoi tulla, ajattelin, että ihmisille pitää antaa se mahdollisuus. Ainalla eivät lopu valittamisen aiheet.

– Valittavassa hahmossa on riskinä, että ihmiset kokevat sen pelkästään ärsyttävänä. Ajattelin, että jos teen sitä suurella sydämellä ja rakkaudella, joku muukin voi pitää siitä. On ihanaa, että ihmiset ovat ottaneet Ainan omakseen.

Hämäläisen mukaan Aina Inkeri on kuin peili, joka saa jopa esittäjän itsensä miettimään, kuinka ankeina hän asiat toisinaan näkee.

– Sen jälkeen kun ryhdyin Aina Inkeriä tekemään, olen alkanut skarppaamaan tosi paljon. Välillä huomaan, että no nyt olen taas Aina Inkeri Ankeinen, Hämäläinen nauraa.

–Voi luoja ota minut jo pois täältä! Aina Inkeri Ankeinen huudahtaa Putouksessa.­

”Ei ole ylihintainen, mutta ei ilmainenkaan”

Hahmojen keikkoja myyvän MagnumLiven myyntijohtaja Johanna Tuomolan mukaan Aina Inkeri Ankeinen on herättänyt poikkeuksellista kiinnostusta.

– Aina Inkerin kysyntä on selvästi ollut kovinta. Tarjouspyyntöjä on tullut kymmeniä. Keikkoja on muutamia jo lyöty lukkoon, Tuomola kertoo.

Kaikki näyttelijät eivät hahmoillaan edes halua keikoille. Eikä kaikissa hahmoissa ole välttämättä keikka-ainesta. Pelkkä hokemien toistelu ei riitä.

– Pitää pystyä tekemään sellaista sisältöä, että voidaan jalkauttaa keikoille. Hahmot joutuvat ottamaan huomioon kuka on tilaaja, mikä tilaisuus, millaista porukkaa yleisönä on. Pitää olla täsmätietoja, että esityksestä tulee joka paikassa omanlaisensa. Kahta täysin samanlaista esitystä ei voi olla.

Hahmoja tilaavat keikoille yritykset erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Lisänä on tori- ja markkinatapahtumia sekä messuja. Yksityisille synttäreillekin joku kaipaa Aina Inkerin tuomaan piristystä.

Hahmojen esitykset ovat tiiviitä, suunnilleen parinkymmenen minuutin pituisia. Hintoja Tuomola ei halua kertoa.

– Ei ole ylihintainen, mutta ei ilmainenkaan.

Aiempien vuosien keikkasuosikkeja ovat olleet muun muassa Jenni Kokanderin Svetlana Rönkkö, Joonas Nordmanin Salmen Pasi ja Matti Pikkuvanhanen, Iina Kuustosen Jäbä Leisson ja Aku Hirviniemen Marja Tyrni sekä Timo Harjakainen.

Aikaisemmista Putous-hahmoista esimerkiksi Jenni Kokanderin Svetlana Rönkkö on ollut suosittu hahmo keikoille.­

– Hirviniemi tekee edelleen joskus hahmokeikkaa, vaikka nyt on hetki ollut taukoa.

Uusien Putous-kausien synnyttämien hahmojen myötä vanhojen kysyntä yleensä hiipuu eikä näyttelijöillä välttämättä ole haluakaan kierrättää samaa hahmoa keikoilla vuodesta toiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?