Jane Fondalta, 79, karuja paljastuksia: hyväksikäytettiin lapsena, tuli raiskatuksi – ”Luulin, että se oli minun vikani”

Julkaistu:

Holywood-legenda Jane Fonda kertoi The Edit -lehdelle joutuneensa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.
Näyttelijä, tuottaja ja poliittinen aktivisti Jane Fonda, 79, The Edit -julkaisulle lapsuutensa ja nuoruutensa kipeistä muistoista.

People-lehden mukaan Fonda avautui Brie Larsonin haastattelussa naisiin kohdistuvia odotuksia ja ahdistelua ja paljasti ensimmäistä kertaa tulleensa raiskatuksi.

– Minut on raiskattu. Minua on käytetty seksuaalisesti hyväksi lapsena ja olen saanut potkut, koska en suostunut harrastamaan seksiä pomoni kanssa, Fonda kertoo.

– Luulin aina, että se oli minun vikani, että en sanonut tai tehnyt oikein, näyttelijä jatkaa.


Fondan mukaan hänen vaikea menneisyytensä sai hänet alkamaan aktivistiksi ja puolustamaan naisten oikeuksia. Näyttelijä tunnetaan muun muassa työstään naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi. Hän on myös perustanut oman terveyskeskuksen, joka pyrkii ehkäisemään teinien raskauksia.

– Tiedän paljon nuoria tyttöjä, jotka on raiskattu ja jotka eivät edes tiedä sen olleen raiskaus. He luulevat: ”Sen täytyy johtua siitä, että sanoin ei väärällä tavalla”.

Fonda on aiemminkin puhunut avoimesti lapsuutensa traumoista. Myös näyttelijän äitiä käytettiin seksuaalisesti hyväksi ja tämä teki itsemurhan Fondan ollessa 12-vuotias.

Fonda kärsi syömishäiriöstä vuosia ja parantui vasta keski-iässä. Näyttelijä on myös sairastanut rintasyövän, josta hänen kerrottiin parantuneen vuonna 2010.

Jane Fonda on tunnettu lukuisista Hollywood-elokuvista. Hänen pitkä uransa alkoi 1960-luvun alussa ja hänet on palkittu kahdella Oscarilla.

Fonda on näytellyt muutamissa elokuvissa myös 2000-luvulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt