Tom of Finland -elokuva pääsi Pohjois-Amerikan arvostetuimpiin kuuluvan elokuvajuhlan kilpailusarjaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Tom of Finland -elokuva pääsi Pohjois-Amerikan arvostetuimpiin kuuluvan elokuvajuhlan kilpailusarjaan

Dome Karukosken Tom of Finland -elokuva on valittu Tribeca-elokuvajuhlien kansainväliseen kilpailusarjaan. Festivaalit järjestetään New Yorkissa 19.–30.4.2017.

3.3.2017 10:11

Tom of Finland -elokuva on valittu yli 6 000 elokuvan joukosta kilpailemaan arvostetun Tribeca-elokuvajuhlien kansainvälisessä kilpailusarjassa.

– New Yorkin Tribeca on yksi Pohjois-Amerikan hienoimmista festivaaleista. On kunnia näyttää elokuvaa festivaalilla, jossa muun muassa Al Pacino pitää uuden elokuvansa maailmanensi-illan, sanoo Annika Sucksdorff, Helsinki-filmin toimitusjohtaja ja yksi elokuvan kolmesta tuottajasta.

– New York oli tärkeä Tomille. Hän piti siellä Pohjois-Amerikan ensimmäisen näyttelynsä. Kohtaus, joka nähdään myös elokuvassa. Nyt Tom of Finland saa ensimmäisen Pohjois-Amerikan näytöksensä juuri New Yorkissa. Siitä tulee koskettava hetki, kommentoi elokuvan ohjaaja Dome Karukoski.

New Yorkissa 19.–30.4. järjestettävät Tribeca-elokuvajuhlat järjestetään jo 16. kertaa. Tribeca-elokuvien listaus on nähtävissä kokonaisuudessaan osoitteessa www.tribecafilm.com.

Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 24.2. ja sekä kriitikoiden että yleisön vastaanotto on ollut ylistävä. Tom of Finland -elokuvan Ruotsin ensi-ilta on tänään 4.3.2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?