Nasima Razmyar vitsailee ronskisti siitä, kuinka tapasi miehensä: ”Nasima tuli pakolaisveneellä ja Johan osui paikalle rullaluistimilla” - Viihde - Ilta-Sanomat

Nasima Razmyar vitsailee ronskisti siitä, kuinka tapasi miehensä: ”Nasima tuli pakolaisveneellä ja Johan osui paikalle rullaluistimilla”

Nasima Razmyar uskoo vahvasti olevansa puolisonsa kanssa yhdessä loppuelämänsä. Pariskunta on kehittänyt sisäpiirivitsin ensitapaamisestaan.

Nasima Razmyar ja Johan Fager Linnan juhlissa vuonna 2015.­

3.3.2017 6:12

Kansanedustaja Nasima Razmyar tapasi nykyisen aviomiehensä Johan Fagerin vuonna 2011, mutta esitteli puolison vanhemmilleen vasta keväällä 2012.

Maaliskuun alussa ilmestyvässä Raila Kinnusen kirjoittamassa Nasima-kirjassa (Tammi) käy selvästi ilmi Nasiman perhekeskeisyys myös siitä, kuinka paljon paineita hän otti Johanin ja vanhempien tapaamisesta – etenkin isän.

”Ikinä en ole jännittänyt mitään niin paljon. Meinasin ihan oikeasti saada hermoromahduksen. Halusin, että he tapaavat julkisella paikalla, että kumpikin voi päästä siitä nopeasti pois, jos siltä tuntuu. Olin suunnitellut sitä tosi pitkään: mikä on oikea paikka ja yhteys. Äiti oli tavannut Johanin jo aiemmin, tiesin, että äiti oli niin ihastunut, ettei isä voi olla täysin eri mieltä”, Nasima kuvailee.

”Olin oikeasti miettinyt – mikä on ihan sairasta – kumman valitsisin, jos he eivät lainkaan tule toimeen.”

Lopulta tapaaminen sujuikin hyvin ja nykyään Johan on Daoud-isälle kuin oma poika. Pariskunta avioitui toukokuussa 2015, ja häissä yhdisteltiin molempien kulttuurien perinteitä. Esikoispoika syntyi reilua vuotta myöhemmin.

Nasima kertoo parin olevan samoilla linjoilla pojan kasvatuksen suhteen, ja paljastaa pariskunnan ystävien keskeisen sisäpiirivitsin.

”Vitsailen, että miten näin yksituumaista voikaan olla, kun yhdessä ovat pakolaistaustainen maahanmuuttajatyttö ja espoolainen, lähes kliseinen suomenruotsalainen perhepoika! Ystävien kanssa tästä vitsaillaan illanistujaisissa – en tiedä, kehtaanko edes sanoa miten. Että Nasima tuli sillä pakolaisveneellä ja Johan osui paikalle rullaluistimilla.”

Hän sanoo kirjassa myös olevansa ehdottoman varma siitä, että rakkaus kestää kaiken ja liitto kestää lopun elämän.

”Olen päättänyt, että me ollaan loppuelämä yhdessä. Vain kuolema meidät erottaa. Sen vain tietää, että tuon kanssa olen, hyvät ja huonot päivät elämän loppuun asti.”

”En kuvittele elämääni mitään hirveitä kriisejä, ei ole mitään sellaista, jota haluaisin kokea, mihin mies ja lapsi eivät liittyisi. Tiedän, että en nelikymppisenä yhtäkkiä rupea hairahtelemaan ja kulkemaan levottomana tuolla.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?