Leonardo DiCaprio julkaisi jylhän kuvan Suomesta miljoonille Instagram-seuraajilleen – suomalaiset innostuivat: ”Torille!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Leonardo DiCaprio julkaisi jylhän kuvan Suomesta miljoonille Instagram-seuraajilleen – suomalaiset innostuivat: ”Torille!”

Kuhmolainen Lammasjärvi nousi suuren maailman tietoisuuteen, kun Hollywood-tähti jakoi sen kuvan seuraajilleen.

1.3.2017 12:14

Lammasjärvi sijaitsee Kuhmon kaupungin keskustan tuntumassa. Se saa vetensä pohjoisen puolella olevasta Lentuasta. Järven pinta-ala on 46,8 km² ja se on Suomen 84. suurin järvi. Lammasjärven suurin saari on Likosaari, pinta-alaltaan 107 hehtaaria.

Nyt Lammasjärvi on noussut kansainväliseen tietoisuuteen, kun näyttelijä Leonardo DiCaprio jakoi Instagram-tilillään kuvan järvestä.

DiCaprio on huolissaan alueella tehtävistä hakkuista, joten hän on jakanut Greenpeacen alun perin julkaiseman kuvan ja sen yhteyteen kirjoitetun tekstin:

– Hakkuut uhkaavat näitä Suomen Lammasjärven kauniiden saarten metsiä. Metsillä on korkea suojeluarvo ja ne ovat erittäin tärkeitä biologisen monimuotoisuuden kannalta. Puhumattakaan siitä, että ne ovat erittäin kauniita. Mutta olemme jo menettäneet kolme neljäsosaa näistä puista. Tägää tähän ystäväsi ja levitä sanaa, jotta voisimme suojella tätä kaunista maisemaa.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Päivitys on saanut nopeasti yli 170 000 tykkäystä ja sitä on kommentoitu ahkerasti.

– Olen iloinen, että nostit esiin maan, josta vanhempani ovat kotoisin, yksi kirjoitti.

– Ylpeä sinusta, toinen kehaisi.

– Torille perkele, kolmas – selvästi suomalainen nimimerkki – kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?