Totuus paljastui oikeudessa: Mystiset Peter ja Trevor olivat Axl Smithin mielikuvitushahmoja - Viihde - Ilta-Sanomat

Totuus paljastui oikeudessa: Mystiset Peter ja Trevor olivat Axl Smithin mielikuvitushahmoja

Käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että Axl Smith käytti salakatselukohun aikana hyväkseen mielikuvitushahmoja.

28.2.2017 19:02

Kun juontaja Axl Smithiä koskeva salakatselutapaus tuli julkisuuteen Smithin julkaiseman YouTube-videon myötä 9. maaliskuuta 2016, yksi suurista puheenaiheista vyyhdin alkuvaiheessa oli mystinen Peter, johon Smith viittasi YouTube-videollaan.

Smith kertoi vuoden takaisella videolla Peterin olleen hänen mentorinsa silloin, kun Smith aloitteli töitä MTV-musiikkikanavalla 2000-luvun puolivälin paikkeilla.

Smith kertoi sekä YouTube-videolla että salakatselun uhreiksi joutuneille naisille lähettämissään viesteissä, että Peter koki elämässään traagisen kohtalon.

Smith väitti Peterin saaneen aikanaan tuomion raiskauksesta, koska hänen manipuloivaksi kuvailtu naisystävänsä oli Smithin mukaan lavastanut teon ja kertonut raiskauksesta julkisuudessa. Smithin mukaan Peterin elämä meni raiskaussyytteiden myötä riekaleiksi, hän menetti työpaikkansa MTV:ltä ja joutui lopulta teostaan vankilaan.

– Hänen henkilökohtaisessa elämässään ei ollut kaikki niin hyvin. Hänen viimeiseksi suhteekseen jäi suhde naiseen, joka manipuloi häntä, käytti häntä hyväkseen ja lopuksi päätyi menemään lehtiin ja syytti Peteriä raiskaamisesta, Smith kuvaili videolla.

Lopulta Peter joi Smithin mukaan itsensä hengiltä.

Ilta-Sanomat tutki Peterin tarinaa, mutta mitään faktaa Peteristä ei missään vaiheessa löytynyt. Kukaan Smithin MTV-kollegoista ei muistanut Peteriä eikä Smithin kuvailuun sopivaa, ”paljon mediakohua” aiheuttanutta tapausta löytynyt minkään brittilehden juttuarkistosta.

Toinen mystinen hahmo

Myöhemmin kuvioihin tuli toinenkin mystinen henkilö, Trevor Byron. Smithin manageriksi esittäytynyt Byron vastasi maalis-huhtikuun vaihteessa Ilta-Sanomien Smithille lähettämään haastattelupyyntöön ja selitti, että Peterin oikea nimi ei ole Peter, vaan kyseessä on salanimi. Trevor myös kirjoitti, ettei Smithillä ole voimia kommentoida tapausta jua toivoi Smithille rauhaa medialta.

Trevor Byronistakin löytyi hyvin vähän tietoa. Axl Smithin kotisivuilla Trevor Byron oli nimetty vastaamaan juontajan mediayhteyksistä. Byronille ei kuitenkaan ole henkilökohtaista puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta.

Trevor Byron -niminen henkilö on myös ollut mukana Smithin debyyttialbumin People Come Firstin teossa. Hän on toiminut albumin teossa A&R -nimikkeellä, eli hän on auttanut Smithiä albumin teossa.

Smithin yhtiökumppani, Jook Joint Movementin puheenjohtaja Jussi Hautalakaan ei tiennyt, kuka Byron oli, kun IS kysyi asiasta viime keväänä.

Totuus paljastui tiistaina

Tiistaina julkaistussa tuomiossa kävi lopulta ilmi, mikä on tarina mystisten Peterin ja Trevorin takana.

Julkisen tuomion mukaan sekä Peter että Trevor olivat Smithin mielikuvituksen tuotteita.

– Vastaajan julkisuuteen Peter-mentoriin liittyen tuoma nimi Trevor Byron on vastaajan (Smith) alterego, jonka nimeä vastaaja käyttää hoitaakseen asioita, joihin tarvitsee tiukempaa otetta. (...) Vastaaja on itse kertonut, että Trevor ei ole todellinen henkilö, julkisessa tuomiossa todetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?