Aira Samulin juhli 90-vuotispäiväänsä discoillen – Marko Björs ylistää ystäväänsä: ”Aira on ollut tukena elämän vaikeissa kohdissa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Aira Samulin juhli 90-vuotispäiväänsä discoillen – Marko Björs ylistää ystäväänsä: ”Aira on ollut tukena elämän vaikeissa kohdissa”

Ratsastusvalmentaja Marko Björs, 47, kuuluu Aira Samulinin lähimpiin ystäviin.

24.2.2017 23:23

– Olemme tekemisissä lähes päivittäin. Voimme puhua ihan mistä tahansa. Aira on itse kokenut elämässään niin paljon, että hänelle voi kertoa mitä tahansa, ei tarvitse kainostella, Marko Björs kertoo.

– Aira on ollut hyvin suurena tukena elämän vaikeissa kohdissa, kun olen menettänyt läheisiä. Kun on tuntunut, ettei enää jaksa, niin Airan kanssa jutellessa mieli rauhoittuu ja alkaa uskoa, että tästäkin selvitään. Aira on itse selvinnyt niin kovista paikoista, Marko kiittelee.

Hän osallistui perjantaiseen Night Fever Goes Botta -tapahtumaan, jossa juhlistettiin Airan maanantaisia 90-vuotispäiviä.

Ystävysten uusiin yhteisiin tekemisiin kuuluvat kummankin korusarjat. Marko suunnitteli Laukka-korusarjan, joka on ollut sen verran suuri menestys, että nyt sitä pyritään viemään myös ulkomaille.

– Ratsastus on niin kansainvälinen aihe, että korusarjan suosioon uskotaan myös muualla. Ensimmäisenä sitä lähdetään viemään ilmeisesti Ruotsiin, Marko iloitsee.

Hänen korusarjansa innoittamana myös Aira suunnitteli ILO-nimeä kantavan korusarjan.

Maajoukkuevalmentajana kouluratsastuksessa toimiva Marko on juuri muuttanut. Muuttomatka Töölössä oli lyhyt, vain muutama kadunväli.

– Halusin vähän isomman kodin, kuuluu perustelu.

Marko Björs viihtyy sinkkuna.­

Ei kuitenkaan siksi, että Marko jakaisi kodin kenenkään kanssa.

– Olen sinkku, eikä ole romanssia menossa, komistus sanoo sen verran hämillään hymyillen, että ei välttämättä täysin vakuuta.

– En usko muuttavani koskaan kenenkään kanssa yhteen. Vaikka olisin jonkun kanssa yhdessä, haluan asua itsekseni. Tarvitsen omaa tilaa ja rauhaa, Marko perustelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?