Kaunis toimittajarakas, itävaltalainen komistus, huippuhiihtäjä... Tässä ovat hiihdon MM-kisojen suomalaistähtien puolisot – katso kuvat! - Viihde - Ilta-Sanomat

Kaunis toimittajarakas, itävaltalainen komistus, huippuhiihtäjä... Tässä ovat hiihdon MM-kisojen suomalaistähtien puolisot – katso kuvat!

Suomen hiihtotähtien taustajoukoista löytyy rakkaita tukijoita.

25.2.2017 11:27

Lahden MM-hiihdot starttasivat käyntiin torstaina. Talviurheilun juhlaa vietetään Salpausselällä 5. maaliskuuta saakka. Hiihtomaailman tähdet ottavat toisistaan mittaa yhteensä 21:ssä lajissa.

Jokaisen kilpailijan kisaurakka on suuri, joten jokaisen kilpailijan taustalta löytyy myös mittavat tukijoukot. Tärkein tuki löytyy omasta perheestä, puolisosta tai rakkaasta.

Monien suomalaishiihtäjien puolisot ovat pitäytyneet poissa julkisuudesta, mutta maastohiihtäjä Ville Nousiaisen, 33, vaimo ei, sillä hän on itsekin kilpahiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen (os. Malvalehto), 33.

Hiihtotähdet ovat pitäneet yhtä vuodesta 2008 lähtien ja heillä on vuonna 2010 syntynyt Isabella-tytär. Pari meni naimisiin keväällä 2015 Yhdysvalloissa.

– Matkustimme Las Vegasiin. Siellä sitten sattui eteen sellainen sikäläinen vihkikappeli. Menimme sisään ja solmimme avioliiton, Ville Nousiainen muisteli Ilta-Sanomille elokuussa 2015.

– Oikein klassinen nevadalainen pika-avioliitto, jota tosin ehti edeltää monen vuoden harkinta.

Mona-Liisa ja Ville Nousiainen ovat tottuneet elämään kisahuumassa, sillä he molemmat ovat kansainvälisen tason kilpahiihtäjiä.­

Mona-Liisa Nousiainen kertoo, että Lahden MM-kisat eivät juurikaan poikkea heidän normaalista arjestaan.

– Tällaista meidän elämä muutenkin on: pyörii pelkästään urheilun ympärillä. Joten eihän tämä normaalista juurikaan poikkea, kun Ville valmistautuu kisoihin kotona, nainen nauraa.

Ville ei Mona-Liisan mukaan kaipaa erityistä tsemppausta ennen kisoja, vaan lähinnä hän haluaa keskittyä suoritukseensa rauhassa.

– Ville on sen tyylinen, että hän ei juurikaan kaipaa mitään ylimääräistä tsemppaamista. Mä yritän huolehtia nämä perheen muut asiat tässä sillä tavalla, että hän saa rauhassa valmistautua.

– Nyt kun itselläni on ollut vähän vaikeampaa enkä ole pystynyt kilpailemaan, niin olen yrittänyt hoitaa kotihommia enemmän ja Ville saa keskittyä treenaamiseen ja huilaamiseen.

Mona-Liisa kertoo, että hän ja Isabella ovat mahdollisuuksien mukaan menossa kannustamaan Villeä paikan päälle Lahteen.

– Mennään ainakin sitten, kun tilanne tulee sopivaksi, Mona-Liisa toteaa.

– Ei me näistä kisoista olla ikinä sen kummempaa numeroa tehty.

Parin 6-vuotiasta Isabella-tytärtä kisat eivät juurikaan kiinnosta.

– Onhan hän ollut monilla leiri- ja kisamatkoilla mukana. Mutta ei häntä kiinnosta, miten meillä menee, Mona-Liisa nauraa.

– Leikkipaikat ja kisamakkarat ovat hänestä paljon mielenkiintoisempia.

Muut MM-hiihtotähtien puolisot

1. Maastohiihtäjä Anssi Pentsisen, 30, kihlattu tsemppaa rakastaan tiiviisti paikan päällä Lahdessa. Pentsinen on kihloissa Ylen urheilutoimittaja Laura Arffmanin kanssa, joka työskentelee Lahden kisoissa toimittajana.

Parin seurustelu tuli ilmi marraskuussa 2015. Uudenvuoden aattona reilua kuukautta myöhemmin tarkkasilmäiset katsojat bongasivat Arffmanin vasemmassa nimettömässä kimaltelevan kihlasormuksen.

Laura Arffman haastatteli kihlattuaan Anssi Pentsistä tammikuussa 2016. Myös MM-kisoissa Pentsinen on jo päässyt kihlattunsa haastatteluun.­

2. Krista Pärmäkoski, 26, on saanut apuja uralleen myös puolisoltaan Tommi Pärmäkoskelta, 33.

Krista Pärmäkoski­

Tommi Pärmäkoski on tunnettu urheilupiireistä kuntovalmentajana. Hän on valmentanut muun muassa Sebastian Vetteliä F1-kausilla 2008–2011. Kisojen ajan elokuussa 2014 avioitunut pari asuu väliaikaisesti vuokra-asunnossa Lahdessa ja Tommi toimii SM-liigaseura Pelicansin fysiikkavalmentajana.

Tommi Pärmäkoski­

3. Myös Kerttu Niskanen on löytänyt rakkauden urheilupiireistä. 28-vuotias hiihtäjäkaunotar on kihloissa maastohiihtäjä Juho Mikkosen, 26, kanssa. Mikkonen ei kuitenkaan hiihdä kisaladuilla Lahden MM-kisoissa.

Juho Mikkonen ja Kerttu Niskanen.­

4. Aino-Kaisa Saarinen, 38, on naimisissa entisen koripalloilija Tom Gustafssonin, 40, kanssa. Pari meni naimisiin yli vuonna 2012 yli kymmenen vuoden seurustelun jälkeen. Parilla on vajaan vuoden ikäinen tytär, joka on ollut äitinsä mukana myös hiihtoleireillä. Saarisen ja Gustafssonin suhde on herättänyt hilpeyttä hiihtäjättären maajoukkuetovereissa. Vuonna 2016 julkaistussa Tahto – Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot –elämäkerrassa siteerataan Sami Jauhojärveä, joka kuvaili Saarisen ja Gustafssonin suhdetta seuraavasti:

Aino-Kaisa Saarinen ja Tom Gustafsson ovat naimisissa­

– ”Aikun” miesmunkki ei olisi voinut olla parempi. En itse voisi kuvitella eläväni Aikun kanssa sekuntiakaan. Se olisi yhtä tappelua koko ajan. Kyllä me pojat kisapaikoilla katsellaan sitä touhua ja mietitään, että miten tuo mies jaksaa ne kilpailupäivät? Missä takki, väärä takki, missä reppu, väärä reppu, laita tuohon, ei kun tuohon. Se on ihan viihdenumero, Jauhojärvi sanoo.

Saarinen kertoo kirjassa itsekin tiedostavansa, ettei ole aina elämänkumppani helpoimmasta päästä. Hän kuvailee aviomiestään lehmänhermoiseksi, mutta myöntää tämänkin kilahtavan joskus.

– Kaikkien itsetunto ei ehkä kestä elämää naishuippu-urheilijan kanssa. Tiedän tapauksia, että on ihan liikaa, jos naisella on parempi kunto. Minusta sellainen ajattelu on ihan pimeää, Gustafsson sanoo itse kirjassa.

5. Mari Laukkanen, 29, elää rakkaudentäytteistä aikaa, sillä nainen kertoi vastikään Facebook-sivuillaan vastanneensa myöntävästi avomiehensä Benjamin Ederin kosintaan. Nainen on myös vahvistanut kihlauutisen Helsingin Sanomille kimaltavaa kihlasormustaan esitellen.

Mari Laukkanen ja Benjamin Eder ovat kihloissa.­

Tuore kihlapari asuu Itävallassa, sillä Edes on Itävallan ampumahiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö.

6. Kajaanissa vuonna 1983 syntynyt Matti Heikkinen on naimisissa Suvi Heikkisen kanssa. Perhe on rakentanut talon Jyväskylään, jossa hiihtäjää kannustavat vaimon lisäksi vuosina 2010 ja 2013 syntyneet pojat.

7. Sami Jauhojärvi on naimisissa Laura Jauhojärven kanssa. Pariskunnan arkea Hollolassa ilahduttavat kaksi pientä poikaa. Pariskunta on yhdessä päättänyt, että perheestä ainoastaan Sami esiintyy julkisuudessa.

Sami Jauhojärvi Linnan juhlissa 2014 vaimonsa kanssa.­

Jauhojärvet ovat kuitenkin edustaneet yhdessä itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2014. Jauhojärvi valittiin tammikuussa 2015 yhdessä Iivo Niskasen kanssa vuoden 2014 urheilijaksi.

8. Hiihtäjä Iivo Niskanen ja Saana Kemppainen ovat olleet kihloissa syksystä 2014 lähtien. Ennen kihlausta nuoripari ehti seurustella viitisen vuotta.

Iivo Niskanen poseerasi Linnan juhlissa 2014 Saana-rakkaansa kanssa.­

Olympiavoittaja-Iivon tavoin myös Saana-rakas viihtyy hiihdon parissa. Saana tunnetaankin kansallisen tason kilpahiihtäjänä, ja hän on myös tuttu näky kisakatsomon kannustusjoukoissa.

9. Helsingissä vuonna 1985 syntyneen Matias Strandvallin tukijoukkoihin kuuluvat vaimo Jaana Strandvall sekä loppuvuodesta 2015 syntyneet kaksoset.

10. Mäkikotka Janne Ahonen ja vaimo Tiia Ahonen (o.s. Jakobsson) ovat olleet naimisissa vuodesta 2004.

Janne Ahonen ja Tiia­

Pariskunnan perheeseen kuuluvat myös vuonna 2001 syntynyt Mico-poika ja toinen, vuonna 2008 syntynyt poika.

11. Yhdistetyn kilpailija Hannu Mannisen perhe asuu Nummelassa. Hannun vaimo Heli työskentelee opettajana.

Hannu Mannisella on Heli-vaimonsa kanssa kolme lasta.­

Hannua kannustavat kotijoukoissa Helin ohella pariskunnan kolme poikaa, Niila (8), Jouka (5) ja Ohto (3).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?