Viihde

Muistatko suomalaisen Pets-duon kohublondit? Katosivat julkisuudesta ja muuttivat elämänsä suunnan täysin – tältä Tiina ja Sini näyttävät nyt

Julkaistu:

Julkisuudesta kadonneet
Popduo Pets oli Suomen vastine ruotsalaisille Graafin sisaruksille.
1990-luvun loppupuolella otsikoissa vilahti usein kaksi kaunista blondia, kauneuskisoista tutut Tiina Nummenmaa (o.s. Häkämies) ja Sini Koponen (ent. Helmi, o.s. Laisma).

Parikymppiset naiset tutustuivat kauneuskilpailuissa ja huomasivat, että tulivat hyvin toimeen ja jakoivat yhteisen ajatusmaailman. Kaksikko ystävystyi ja pian sattumien kautta syntyi Suomen vastine ruotsalaisille Graafin sisaruksille: popduo Pets.

Pets oli ysäripoppia parhaimmillaan söpöine saparoineen ja vaaleanpunaisine vaatteineen. Duon hitteihin kuului pirteällä musiikkivideolla varustettu Run Baby Run -kappale.

– Siihen aikaan oli niin helppoa, ei tarvinnut mennä isoihin laulukilpailuihin, vaan levytyssopimuksen sai suhteellisen helposti, Sini Koponen muistelee aikaa Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pets keikkaili Suomessa vajaat kolme vuotta ja nuoret naiset nauttivat suosion tuomasta helposta elämästä. Musiikkinsa myötä kaksikko päätyi otsikoihin myös yksityiselämänsä vuoksi, kunnes he katosivat julkisuudesta 2000-luvun loppupuolella.


Koponen ja Nummenmaa kasvoivat, heidän arvomaailmansa muuttui ja viihteeseen nojaava elämä julkisuudessa alkoi tuntua vieraalta. Molemmat aloittivat vakavan parisuhteen ja päättivät keskittyä arkiseen, tavalliseen elämään.

– Olin myös tietyllä tavalla kyllästynyt siihen otsikkoelämään ja halusin välillä omaa rauhaa. Se teki tosi hyvää ja oli selkeä siirtymä elämässä eteenpäin, Koponen kertoo.

Yrittäjän arkea

Koponen kokeili soolouraa Petsin jälkeen, mutta totesi olevansa liian kärsimätön hitaasti käyntiin lähteneeseen projektiin. Nykyään hän ja Nummenmaa pyörittävät omia yrityksiään, ovat molemmat naimisissa ja keskittyvät perhe-elämään.

Vuonna 2013 naimisiin mennyt Koponen on 4- ja 6-vuotiaiden poikien äiti ja yksityisyrittäjä. Koponen huomasi juhlatilaa omille häilleen etsiessään, ettei tarjolla ollut hänen makuunsa istuvaa paikkaa. Sopivan juhlapaikan puuttuminen synnytti ajatuksen omasta yrityksestä ja juhlatilasta.

Vaatemerkki Guessillä pitkän uran Petsin jälkeen tehnyt Koponen päätti vuotta myöhemmin toteuttaa unelmansa, irtisanoutui työstään ja osti tontin Sipoosta. Tontille hän rakennutti oman juhlatilansa, Willa Söderin.


Häitä, yritysjuhlia, syntymäpäiviä ja muita tapahtumia järjestävästä tilasta on tullut Koposen lempilapsi ja hän kiittelee mahdollisuutta toteuttaa unelmaansa.

– Töitä joutuu tekemään paljon, eikä yrittäjän elämä ole missään nimessä ollut helppoa. Saan kuitenkin tehdä sitä mitä haluan, ja tämä on ollut minulle tosi iso ja tärkeä satsaus. Mitään ei saa jos ei yritä, Koponen pohtii.

Uutiset inspiroivat tekemään hyvää

Tiina Nummenmaa puolestaan on 9-vuotiaan tytön äiti. Hän meni vuonna 2010 naimisiin Suomen suurin pudottaja -ohjelmasta tutun personal trainer Mikko Nummenmaan kanssa. Pari tutustui jo Pets-ajan loppupuolella ja aloitti seurustelun pian sen jälkeen.

Pets-yhtyeen lopetettua Nummenmaa työskenteli kauneuden parissa, ja perusti reilut yhdeksän vuotta sitten arvomaailmansa pohjalta hyväntekeväisyysjärjestön.

– Oli vuosi 2008, kun joulun alla olin tyttäreni kanssa kotona ja katsoin tv-uutisia ja lehtileikkeitä siitä, miten paljon maailmassa on ikävää. Halusin tehdä jotain konkreettista ja siitä se lähti käyntiin.


Nummenmaa perusti ideansa pohjalta Hope-yhdistyksen, joka on vuosien saatossa kasvanut maanlaajuiseksi hyväntekeväisyystoimijaksi.

Yhdistys tarjoaa apua vähävaraisille ja kriisin kohdanneille perheille ja lahjoittaa esimerkiksi vaatteita, huonekaluja ja arkisia käyttöesineitä niitä tarvitseville.

– Kenelle tahansa voi tulla yllättävä kriisi, jonka seurauksena putoaa yhteiskunnasta ja tarvitsee apua. Tällainen apu tuo pientä piristystä siihen arkeen, ja se on perheille monesti tosi suuri juttu, Nummenmaa toteaa.

Hope-yhdistyksen ohella kymmenen vuotta markkinoinnin ja viestinnän parissa työskennellyt Nummenmaa pyörittää omaa graafisen alan yritystä, jonka kautta hän tekee yhteistyötä myös Koposen juhlatilan kanssa.

Oman yrityksensä lisäksi Nummenmaa on lanseerannut ystäviensä kanssa kauneusalan verkkokaupan ja oman tuotemerkin.

Ystäviä edelleen

Ruuhkavuosia elävä Pets-kaksikko on edelleen hyviä ystäviä. He ovat työasioissa yhteydessä viikoittain ja tukevat toistensa yrityksiä.

– On ollut kiva, että myös meidän työelämät yhdistyivät. On ihanaa nähdä, että Sini on löytänyt intohimonsa, ja me molemmat teemme sitä, mitä haluamme, Nummenmaa kertoo.


Hän ja Koponen näkevät myös töiden ulkopuolella aina aikataulujensa salliessa. Kaksikon juttu luistaa entiseen malliin, ja he kertovat hitsautuneensa vuosien varrella tiivisti yhteen.

– Ei se vanha juttu sieltä ole mihinkään kadonnut, nykyään tilanne on vain eri, kun molemmilla on perheet, olemme naimisissa ja on uusia yrityksiä, joita pyöritetään, Koponen nauraa.

– Me nähdään aina, kun on mahdollista. Käydään perheen kanssa kylässä ja välillä kahdestaan puretaan viinilasin äärellä tuntojamme, Nummenmaa kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt