Ruudusta kadonnut Poliisi-TV:n Raija Pelli: ”Sain terveyden takaisin pitkän sairauskierteen jälkeen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ruudusta kadonnut Poliisi-TV:n Raija Pelli: ”Sain terveyden takaisin pitkän sairauskierteen jälkeen”

Poliisi-TV:stä tuttu toimittaja Raija Pelli työskentelee nykyään monialaisesti freelancerina.

Raija Pelli työskentelee nykyään toimittajan työn lisäksi luennoijana ja kouluttajana.­

24.2.2017 8:11

Kuka? Toimittaja-kouluttaja Raija Pelli, 59.

Mistä tuttu? TV2:n Poliisi-TV:stä (1989–2013) ohjelman alusta vuoteen 2008. ”Olin ensin toimittaja-juontaja, sitten toimittaja-tuottaja. Tein pääurani Yleisradion palveluksessa.”

Nykyään: – Reuman aiheuttaman pitkän sairauskierteen jälkeen sain terveyden takaisin ja olen työskennellyt vapaana agenttina: toimittajana, kouluttajana, luennoijana ja juontajana. Pisin yhtäjaksoinen työ oli ISTV:n Rikos-TV:n luominen. Olen kirjoittanut Terho Miettisen kanssa teoksen Harhaanjohtajat – vahvassa uskossa. Toivottavasti se on yksi kevään puhutuimpia teoksia

Kaipaan tv-ajoilta: – Meillä oli hirveän kiva työporukka teknistä väkeä myöten. Poliisi-TV:ssä oli parinkymmenen vuoden aikana monenlaista väkeä, aina oli loistava tiimi. Se näkyi laadussakin. Edelleen kokoonnutaan säännöllisesti, ja ystävänpäivänä viestit sinkoilivat. Ennen Poliisi-TV:tä olin Yleisradiossa nuorena likkana viisi vuotta viihteellä ja sain tehdä töitä legendaaristen tyyppien kanssa – mm. Matti Rosvall, Jarmo Porski Porola.

Ylen Poliisi-TV:n pitkäaikainen toimittaja Raija Pelli teki myöhemmin ISTV:n Rikos-TV-sarjaa Ilta-Sanomien rikostoimittajien Sari Aution ja Rami Mäkisen kanssa.­

En kaipaa tv-ajoilta: – Kiirettä, stressiä ja rahapulaa. Sain onneksi elää aikaa, jolloin ohjelmien laatuun kiinnitettiin huomiota. Kun Poliisi-TV nousi, annettiin resursseja. Ohjelman viimeisinä vuosina Ylen laineet löivät meihinkin, ja sapluunaan yritettiin vaikuttaa. Eräänlainen sanelupolitiikka rantautui ja mietitytti, missä on meidän vapaan tekemisen raja.

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun: – Olen tehnyt televisiossa lyhyitä pyrähdyksiä keskusteluohjelmissa ja Totuus rakkaudesta- sarjassa. En ole jättänyt menemättä, jos se on sopinut aikatauluun. Jos aika ja aihe sopivat ja aistin vilpittömyyden, olen valmis miettimään. Tällainen vanha kettu haistaa, millä mielellä ollaan liikkeellä. Nyt elän kultaisia vuosia, kun voin miettiä rauhassa, mennäkö – ja mihin.

Katson televisiosta: – Tykkään katsoa elokuvia valkokankaalta, sitten on Netflix ja Areena. Seuraan yleisurheilua ja talvilajeja, ja hyvin tehty viihde vetoaa, kuten Putous sekä Tanssii tähtien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?