Lahden MM alkaa – Ylen Tapio Suominen muistelee kotikisoja vuodelta 2001: ”On aika antaa anteeksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lahden MM alkaa – Ylen Tapio Suominen muistelee kotikisoja vuodelta 2001: ”On aika antaa anteeksi”

Selostaja Tapio Suominen ja toimittaja Laura Arffman ovat molemmat sitä mieltä, että vuoden 2001 kotikisoista pitää voida nykyään jo puhua avoimesti.

Yle Urheilun Tapio Suominen on jälleen töissä hiihdon MM-kisoissa.­

22.2.2017 11:04

Lahden MM-kisat 2001 ovat piirtyneet kansakunnan mieliin miltei traumaattisina. Kuusi suomalaista tähtihiihtäjää kärähti dopingista.

Tapio Suominen oli tapahtumien polttopisteessä toimittajana. Hänelle silloinen hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä tuskaili ”katastrofaalista häpeää” ja Mika Myllylä selitti ”hiihdon harmaasta alueesta”.

– Harmi kyllä mielestäni se kummittelee suomalaisten mielissä edelleen – ei enää niinkään hiihtopiireissä, siellä on jo aikoja sitten menty eteenpäin. Mutta en tiedä, onko suomalaisessa kansanluonteessa jotain sellaista, että ryvetään menneessä. Siitä on kuitenkin 16 vuotta aikaa, Tapio sanoo.

– Itse koen, että nyt viimeistään olisi aika antaa anteeksi ja mennä eteenpäin. Ehkä psykologisella tasolla nämä kisat voivat olla uuden alku.

Tänään alkavia Lahden MM-kisoja varten on haastateltu vuonna 2001 kisoissa mukana olleita, muun muassa Virpi Sarasvuota (os. Kuitunen), Harri Kirvesniemeä ja Jari Isometsää.

 Kenenkään ei tarvitsisi kantaa sitä harteillaan enää yhtään.

– Mielestäni sen ei pitäisi olla enää mikään peikko, kyllä siitä pitää pystyä jo avoimesti puhumaan, Laura Arffman sanoo.

– Kenenkään ei tarvitsisi kantaa sitä harteillaan enää yhtään. Pitäisi muistaa, että 2001 kisat olivat paljon muutakin. Sieltä tuli paljon mäkihypyn ja yhdistetyn mitaleita ja myös hiihtomitaleja, joihin dopingilla ei ollut mitään osaa eikä arpaa.

Lue koko haastattelu ja ota talteen MM-kisojen koko ohjelmisto uudesta uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 22.–28.2. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Uudessa Tv-lehdessä lisäksi

  • Aira Samulin täyttää 90 vuotta: hulvattomia arkisto-ohjelmia

  • Anssi Kela pistää Suomi-hitit uusiksi

  • Oscar-gaala lähestyy – ketkä vievät pystit kotiin?

  • Ruudusta kadonnut Raija Pelli kertoo kuulumisiaan

  • Lisäksi juonipaljastukset, 8 sivun ristikkoextra ja paljon muuta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?