Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

Tunnetut suomalaisnaiset lähettävät tukiviestejä Maria Veitolalle, jota haukuttiin rumaksi Ylen tv-lähetyksessä.

22.2.2017 9:55

Ylen Perjantai-ohjelmassa tapahtui viime viikolla häkellyttävä hetki, kun ohjelmassa vieraana ollut Elu24-lehden päätoimittaja Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi toimittaja Pekka Vahvasen haastattelussa. IS kertoi aiheesta sivuillaan eilen tiistaina.

Rumaksi haukkuminen liittyi vuoden takaiseen Yökylässä Maria Veitola -jaksoon, jossa Veitola vieraili Ristomatti Ratian ja Anu Saagimin luona. Myös tuossa jaksossa Saagim antoi kohauttavia lausuntoja Veitolan ulkonäöstä ja suositteli tälle kauneusoperaatioita, nostattaen kommenteillaan varsinaisen somemyrskyn.

Viime perjantaina Vahvanen tiedusteli Saagimilta Ylen lähetyksessä tästä kohusta. Saagim lisäsi vettä myllyyn ja laukaisi, että Veitola on tosiaankin hänen mielestään ruma.

– Onhan se ruma, sori, sori, Saagim sanoi lähetyksessä.

Jännä fiilis, kun katson Areenasta #yleperjantai jossa Anu Saagim haukkuu mua rumaksi, studioyleisö feat. Veijo Hietala nauraa ja taputtaa.— Maria Veitola (@MariaVeitola) 20. helmikuuta 2017

Katso twiitti täältä, jos se ei näy laitteellasi.

Veitola itse kummasteli asiaa suureen ääneen sosiaalisessa mediassa. Veitolan viestistä välittyy, että häntä hämmästytti erityisesti se seikka, että studioyleisö antoi Saagimin lausunnolle isot aplodit ja nauroi remakasti. Juontaja julkaisi kannanottonsa aiheesta sekä Twitterissä että Facebookissa.

Hän on saanut sosiaalisessa mediassa runsaasti tukea ystäviltään, seuraajiltaan ja muilta julkisuuden henkilöiltä. Facebookissa päivityksen alle on kertynyt yli 250 kannustavaa ja äimistynyttä kommenttia.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Ylen tuottaja Rakel Liekki lähetti Veitolalle kannustavan ja tyhjentävän kommentin Facebookissa. Aikuisviihdehistoriansa takia Rakel Liekki on itsekin joutunut kokemaan vuosien varrella paljon solvaamista ja hän on puhunut aiheesta usein avoimesti haastatteluissa.

– Voimia. Olen itse pohtinut sen niin, että kun palaute keskittyy lähinnä ulkonäköön, niin ilmeisesti tehdyissä jutuissa ei ole vikaa. Nainen mediassa valitettavasti edelleen tulee usein käsitellyksi ulkonäkönsä kautta, jos asiallista kritisoitavaa ei ole. Siinähän huutavat kommenttilaatikoissa rumaa, kun ei oikeaa valitettavaa ole. Sinun, minun tai kenenkään kollegan velvoite ei ole miellyttää jokaisen ulkonäkötoiveita, vaan ihan vaan hoitaa työmme, Liekki kirjoittaa.

Myös muut julkkikset kirjoittivat Veitolalle kannustavaa palautetta.

– Miksi ihmiset on noin hirveitä? Mä en kestä. Ja kas! Vietänkin kaiken vapaa-aikani eläinten kanssa, toimittaja Katja Ståhl kirjoittaa.

Maria Veitola kertoi sosiaalisessa mediassa siitä, kuinka hämmentyi ja yllättyi Ylen Perjantai-ohjelman sisällöstä. Ohjelmassa Anu Saagim haukkui Veitolaa rumaksi ja studioyleisö taputti ja hurrasi kommentin jälkeen.

– Kuka nyt heikompaa lähtis teloittaa. Sulla on iso preesens, fiksu oot ja nättiki ku kukka: kyllähän se nyt vähemmästäkin nostaa peilinä sivullisten fiiliksiä pintaan. Anu olis joko voinu olla/kasvaa samalle tasolla sun kaa, alkaa fanittaa tai sit alkaa painaa sua kasaan, et ite näyttää suuremmalta. Hän valitsi niin kuin valitsi, kuten myös yleisöstä osa. Lovee vaan täältä sulle, kuuluu juontaja Kristiina Komulaisen kannustusviesti.

– Näin sun päivityksen ja piti katsoa ko. ohjelma. Ilkeys on lisääntynyt maailmassa. Ei liene auta muu kuin olla eheä sisältä, niin voi kestää senkin, tai sillä ilkeydellä ei ole enää mitään lyömävoimaa. Kyllä mua kuitenkin eniten liikautti tuo Tuksu. Toivon koko sydämestäni, että hän löytää sen rakkautensa. Tai rakkauden. Todella koskettava pätkä. Ihmisparka. Paitsi toivottavasti on jo nyt eheytymisen polulla. Voi tätä maailmaa, kirjoittaa puolestaan Heikoin lenkki -ohjelmasta tutuksi tullut tv-persoona Kirsi Salo.

Ristomatti Ratia ja Anu Saagim Maria Veitolan Yökylässä-ohjelmassa lokakuussa vuonna 2015.

– Mua nää itkettää, mut mä oonkin itkupilli. En tiiä, kuinka pitkään voi jatkaa "Kill them with kindness" -linjalla, jos ihan oikeasti vähän oksettaa tää maailma. Ja itseasiassa noi ihmiset oksettaa mua paljon, Tuija tähtien kanssa -oheisohjelmaa juontava Tuija Pehkonen kommentoi.

– Ei pitäisi alentaa itseään noin alhaiselle, alta arvostelun-linjalle. Mutta en mahtanut itselleni mitään; kun tästä kuulin, voin pahoin, fyysisesti ja henkisesti. Samalla olin hölmistynyt ja epäuskoinen. Mielen köyhyyttä-sydämen sivistymättömyyttä. Joku voisi sitä kai moukkamaisuudeksikin kutsua, mutta mielestäni se ei asiaa riitä kuvaamaan. Olisiko tuo vain oman egonsa teatteria ja julkisuushakuisuutta pidemmän tauon jälkeen vai pelkästään suoranaista tyhmää , ajattelematonta toimintaa? Vai harkittua solvaamista? Maria, olet ammattilainen, kovan tien kulkenut upea moniosaaja, joka osaa aidosti kuunnella ja teet kunniaa naiseudelle! Naiseus ei ole kiinni kiharoista, tekokynsistä eikä suihkurusketuksista! Mutta ihmisyys on kiinni käytöstavoista lähimmäisiä kohtaan. Voit omata ei niin mukaviakin ajatuksia toisesta, on aivan eri asia esittää ne julkisesti. Ei se ole rohkeutta eikä sitä selitellä "rehellisyydellä", kuten tässä tapauksessa. Se on..........no se vain on. Olet Maria huigee mimmi, kirjoittaa vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura.

– Kateus on kiimaakin kovempi ja se pitää ansaita, muista se! Mua on koko urani ajan haukuttu lihavaksi tai raskaana olevaksi. Silloin chatti aikoina ja BB:n ekoilla kausilla se meni ihon alle, mut ei enää. Olen tajunnut, että ihmiset, jotka kirjoittelee noihin kommenttikenttiin, ovat 95% lääkityksen tarpeessa. Mä vaan toivon eniten, että pystyn kasvattamaan mun lapset niin, ettei ne koskaan puhu rumasti kenenkään ulkomuodosta, Tanssii tähtien kanssa -juontaja Vappu Pimiä kirjoittaa.

– Ihailen Maria sinua suuresti. Muistan, kuinka mua jännitti ekalla tuotankokaudella kun tulit mun luo kylään. Millainen se Maria on? Sain todeta, että olet ihana aito ihminen - ja huippuammattilainen työssäsi! Sun tyylissä on ihanaa särmää. Kokonaisuus on huikean kaunis ja KARISMAATTINEN. Älä koskaan muutu! Kirjoittaa fitness-tähti ja tv-persoona Jutta Gustafsberg.

Kuuntele alla olevalta audiolta, miten Anu Saagim kommentoi asiaa!

Korjattu kello 10.21: Vappu Pimiä on juontaja, ei tuomari TTK:ssa. Korjattu Liekin titteli toimittajasta tuottajaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?