Ristikkolehti paljasti muusikkopariskunta Tuomas Holopaisen ja Johanna Kurkelan yhteisen intohimon: ”Omaksi iloksi väsäämme”

Ristikkolehti Punainen pelikaani sai avustajikseen muusikkopariskunnan Johanna Kurkela ja Tuomas Holopainen.

Tuomas tekee ristikoiden pohjat Excelillä, Johanna hoitaa tekstauksen ja piirrokset.

22.2.2017 8:28

Muusikko Tuomas Holopaisen elämän neljä suurta intohimoa ovat aikajärjestyksessä: Disney, musiikki, fantasiajääkiekko ja ristikot.

Disney -harrastuksesta hän on kertonut aiemmin julkisuudessa ja musiikki on tullut tutuksi Nightwish -yhtyeen kautta miljoonille ihmisille.

Ja nyt on ristikoiden vuoro: Punainen pelikaani -ristikkolehti on julkaissut uudessa numerossaan Holopaisen ja tämän laulajapuolison Johanna Kurkelan yhdessä laatiman sanaristikon.

Punaisen pelikaanin Erkki Vuokila kertoo blogissaan, että Holopainen ja Kurkela olivat lähettäneet hänelle yhdessä tekemänsä ristikon yllättäen. Tästä alkaneessa kirjeenvaihdossa muusikkopariskunta kertoi yhteisestä harrastuksestaan:

”Vuoden ajan olemme noita ristikoita laatineet, olisiko niitä nyt alun toistakymmentä. Emme ole niitä minnekään koskaan lähettäneet, mitä nyt parille kaverille olemme niitä jaelleet. Omaksi iloksi niitä väsäämme.”

Tässä on Tuomas Holopaisen ja Johanna kurkelan ensimmäinen julkaistu ristikko.

Työnjako menee Holopaisen mukaan näin:

”Teen pohjat Excelillä, ja Johanna sitten hoitaa tekstauksen ja piirrokset.”

Vuokila tarjosi mahdollisuutta julkaistavan ristikon tekemiselle. Pariskunta innostui, hioi taitojaan ja valmisteli ristikkoa Kurkelan joulukuussa päättyneen kiertueen jälkeen ja ohessa.

Tammikuussa Vuokilan postilaatikko kolahti jälleen: Holopainen–Kurkela -ristikkohan se siellä!

Ja nyt ristikko on kaikkien harrastajien pähkäiltävänä lehdessä.

Tekijät ovat innoissaan.

”Sama fiilis kun kuuli ekaa kertaa oman biisin radiossa v. '97."

Vuokilan blogin mukaan hän on tavannut pariskunnan ja keskustellut jatkosta. Intoa ja oppimishalukkuutta riittää:

"Laadin 3 päivää aamusta iltaan ensimmäistä aukeaman kokoista ristikkoani, ja sain sen valmiiksi. Se odottaa siis vihjeitystä ja ulkoasua. Olipahan savotta, mutta antoisa sellainen. Halusin leikitellä mahdollisimman pitkillä sanoilla, parilla kommalla, ja saada tasapainoisen määrän yyääöö-osastoa sekaan."

Tämä ristikko on Vuokilan koeratkottavana parhaillaan. Ehkä se myös julkaistaan ristikkokansan iloksi.

Jutun kursivoidut kohdat ovat Tuomas Holopaisen kirjoittamia viestejä, jotka Vuokila on julkaissut omassa blogissaan. IS julkaisee ne Holopaisen ja Vuokilan luvalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?