Hurjat rakkauskilot: Vaimo jättää Askon WhatsApp-viestillä yhtäkkiä: ”Miksei soittanut ja kysynyt, voidaanko nähdä?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hurjat rakkauskilot: Vaimo jättää Askon WhatsApp-viestillä yhtäkkiä: ”Miksei soittanut ja kysynyt, voidaanko nähdä?”

VARO JUONIPALJASTUKSIA! Maria ilmoitti erosta miehelleen Askolle WhatsApp-viestillä kesken Hurjat rakkauskilot -ohjelman kuvausten.

21.2.2017 6:41

Tammikuussa alkaneessa Hurjat rakkauskilot -sarjassa on luvassa tänään todellinen yllätysten ilta. Kotimaisen tosi-tv-ohjelman juonen kulkuun kuuluu se, että parit erotetaan toisistaan viiden kuukauden ajaksi – tavoitteena kevyempi tulevaisuus yhdessä elämänmuutoksen jälkeen.

Jo viiden kuukauden ero rakkaasta kuulostaa melkoiselta koettelemukselta, mutta illan jaksossa on luvassa vielä hurjempia käänteitä. Tosi-tv-ohjelman ensimmäisten jaksojen aikana on nähty jo suuria tunteita. Esimerkiksi ensimmäisten jaksojen aikana yhdelle parille selvisi, etteivät he voi saada biologista lasta.

Lisää draamaa on luvassa sarjan kuudennessa jaksossa, kun Helsingissä asuvat alle kolmikymppiset Asko ja Maria eroavat toisistaan lopullisesti kesken ohjelman kuvausten. Väliaikaista eroa on ehtinyt kulua alle kuukausi Marian ilmoittaessa miehelleen päätöksestään.

Maria kuvailee ohjelmassa itseään ”herkkujen varastelijaksi”. Suklaa saa kuitenkin jäädä painonpudotuksen alkaessa.­

Useissa tutkimuksissa on vahvistettu tieto siitä, että naiset ovat aktiivisempia hakemaan avioeroa kumppanistaan.

Näin käy myös illan Hurjat rakkauskilot -jaksossa, kun Maria ilmoittaa eropäätöksestään lapsensa isälle Askolle WhatsApp-viestillä. Tilastokeskuksen tietojen mukaan Suomessa avioeroon päättyi vuonna 2015 miltei 14 000 avioliittoa.

Myös Askolle Marian pidemmän aikaa muhinut eropäätös tulee yllätyksenä.

– Miksei soittanut ja kysynyt, voidaanko nähdä jossain? Asko ihmettelee selvästi järkyttyneenä Marian ilmoitusta.

Asko ottaa eron raskaasti – eikä ihme, sillä Maria ilmoitti avioliiton päätöksestä WhatsApp-viestillä.­

Illan jaksossa Asko ja Maria kertovat suhteen alkutaipaleen alkaneen vauhdikkaasti. Maria myös huomasi olevansa raskaana melko pian seurustelusuhteen alun jälkeen. Parilla on avioliitostaan parivuotias Tuukka-poika.

– Jotenkin se vaan leimahti, Maria kuvailee suhteen alkua. Maria lisää, että hänen mielestään sekä riitojen ja rakkauden tulee olla rajua.

Illan jaksosta käy ilmi, että eron taustalla Marian puolelta vaakakupissa painoikin juuri suurien tunteiden puute. Eropäätöksen taustalla Maria listaa useita syitä: muun muassa suhdetta negatiivisen puolelle painoivat romantiikan ja läheisyyden puutteen sekä tarve itsetutkiskeluun. Pikkulapsiarki on myös verottanut itsestään huolehtimiseen käytettävää aikaa ja voimavaroja suhteelta.

Hurjat rakkauskilot -ohjelmassa sarjaan osallistujat pääsevät testaamaan myös uusia liikuntalajeja. Maria kokeilemassa Air Joogaa.­

Lisäksi intiimit hetket ovat Marian mukaan jääneet parin välillä vähäisiksi.

– Intiimielämä on mitä on. Se on mun ehdoilla, ei paljon mitään, halut eivät kohtaa, Maria kertaa tuntojaan.

Huolimatta ensimmäisen erossa olo kuukauden aikaisesta erosta, Maria ja Asko päättävät jatkaa matkaa kohti terveempää elämää – kumpikin omalla tahollaan. Kilojen kertyminen ja herkuilla mässäily on kuulunut parin elämään suhteen alusta lähtien. Pariskunta ei myöskään koskaan kokeillut painonpudotusta yhdessä tuumin.

Hurjat rakkauskilot -sarjassa pareilla on tukenaan muun muassa henkilökohtaiset kuntovalmentajat ja psykologi apunaan matkalla kohti kevyempää elämää. Onnistuminen rankassa tilanteessa ilman arjesta tuttua kumppania vaatii kuitenkin ohjelmaan osallistujilta paljon.

Tämä käy erittäin selvästi sekä Askon että Marian kamppaillessa niin arjen haasteiden kuin terveemmän elämän puolesta. Erityisen rankalta vaikuttaa Askon kamppailu uuden elämän kynnyksellä.

Hurjat rakkauskilot Nelosella tiistaisin klo 20 . Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?