Merja

Viihde

Illalla tv:ssä: Carrie Fisher palkitussa brittikomediassa – Viimeiset otot kuvattiin vain viikko ennen kuolemaa

Julkaistu:

Komediasarja
Carrie Fisherin kerrotaan innostuneen roolista äitimuorin nasevan äksyyden vuoksi.
Catastrophe perjantaina 17.2. TV1 klo 22.00

Mainio draamakomediasarja Catastrophe leikittelee mehevän katastrofaalisilla aineksilla: tapaat yhden yön tyypin toiselta mantereelta, tulet raskaaksi, joudut naimisiin, vanhempasi inhoavat siippaasi, kohta pelissä on syöpää, dementiaa, Downin syndroomaa…

Ja silti tunnelma säilyy lämminhenkisenä, kiinnostavana ja humoristisena, jopa verrattoman räävittömänä. Britit osaavat nämä puuhat – sarjassa on sukulaisvivahdusta ainakin suosikkien Rimakauhua ja rakkautta (1997) ja Paritellen (2000) suuntaan. Astetta ronskimpaa vivahdusta.

Catastrophe-sarjan ydinpari vastaa niin käsikirjoituksesta, tuottamisesta kuin pääosien näyttelemisestäkin. Sharon Horgan on Brittien Pirjo Heikkilä, Twitter-kaskuistaan tunnettu Rob Delaney muuten vain hauska. Heidän sarjanimensä rimmaavat: Sharon Morris ja Rob Norris.

Irlantilainen Sharon tapaa kotikaupunkinsa Lontoon baarissa mukavasti vinksahtaneen Robin. Tämä palaa turvallisesti Yhdysvaltoihin muutaman kuuman yön jälkeen, ja sen pituinen se. Vaan eipä olekaan, sillä jo kypsässä iässä oleva Sharon huomaa odottavansa lasta. Rob palaa kantamaan isällisen vastuun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyyBen Taylorin ohjaama palkittu sarja sanoo suoraan asiat niin kuin ne ovat. Se tasapainottelee älyttömän ja koskettavan välillä ja onnistuu vaikeassa tehtävässään olla noin 25 minuutin jaksoissaan sekä suolaa että sokeria. Juoni alkaa rullata, vitsejä odottaa.

Suuri osa sarjan tenhosta perustuu pääparin väliseen kommunikointiin sekä ulkomaailman haasteiden kanssa taisteluun. Yllättävät sutkaukset naurattavat. Aikuinen aitous yhdistyy jopa pieruhuumoriin, mutta jollain tapaa osuvasti!

Robin ja Sharonin kemia toimii kehujen arvoisesti, ja pari on tuhdisti samalla aaltopituudella. Sarjan maailmaa on vaikkapa tämä: Kun Rob kosii Sharonia kadulla, sormus tipahtaa humalaisen virtsalammikkoon. ”Sormus on pissassa, voi paska!” todetaan ja pujotetaan koru muitta mutkitta nimettömään – ja saadaan kohtauksesta tunteikas.

Kulttuurien välisiä eroja kosketellaan, mutta enemmän yhteiskunnan avioliitto- ja perheodotuksia. Sharon ja Rob arvattavasti ovat täysin omanlaisensa pari. Rakkauselementtejä ei silti laiminlyödä.

Suomessa nähdään nyt 12 jaksoa eli kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Kolmas kausi on jo kuvattu. Tuo kausi oli viimeinen, jolla mukana oli joulukuussa menehtynyt Carrie Fisher.Edesmennyt, kaivattu Tähtien sota -idoli Carrie Fisher esittää Catastrophe-sarjassa päähenkilö Robin (Rob Delaney) äitiä Miaa. Sarjan alkupuolella Mia on äänessä ja ruudussa lähinnä puhelinsoittojen kautta.

Mialla on vankka mielipide Robin ja Sharonin (Sharon Horgan) äkkiliitosta: ”Mikä moka!”

Rob Delaney on kertonut Fisherin innostuneen roolista äitimuorin nasevan äksyyden vuoksi. Tiukasti käsikirjoitukseen luottaneet Delaney ja Horgan sallivat vain Fisheriltä improvisointia, muut saivat luvan pysyä ruodussa.

Kaksikko huomasi, että Fisherillä oli kyky saada vitseistä irti kaksin verroin.

Kolmannelle kaudelle Fisherille kirjoitettiin paljon lisää materiaalia, joka erityisesti ensimmäisellä kaudella on vielä marginaalissa. Viimeiset otot kuvattiin vain viikko ennen Fisherin kuolemaa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Henkilön hallusta löytyi tappavan myrkyllistä kemikaalia Turun yliopistollisessa keskussairaalassa

  2. 2

   Tuntemattomat ihmiset tulivat kysymään, mitä Nooran, 27, kasvoille oli tapahtunut – kuvat tuovat esiin yleisiä terveyspulmia, joista ei kehdata puhua

  3. 3

   Lehti: Avicii löydettiin kuolleena Omanin sulttaaniperheelle kuuluvasta asunnosta

  4. 4

   Antti Rinteelle kävi köpelösti Sdp:n Uudenmaan jäsen­äänestyksessä

  5. 5

   Janni Hussista kuoriutuu Selviytyjissä uskomaton kieroilija –häijy suunnitelma tyrmistyttää: ”Jumalauta, mikä tyyppi!”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Metromatkustajan salakuvaus kostautui nololla tavalla: supermalli julkaisi hillittömän vastaiskun – ”Tämä on paras juttu, jonka olen nähnyt”

  2. 2

   Kärpät on Suomen mestari! Tappara kaatui trillerissä

  3. 3

   Atte, 18, asuu hotellissa: ”Aika kiva, että siivooja vaihtaa lakanat”

  4. 4

   25-vuotiaan päänsärkyä ei otettu vakavasti – kuoli aivokasvaimeen

  5. 5

   Sarjakakkaaja kiusaa uimahallia Oulussa, jättää tuotoksiaan isoon altaaseen – sarjakiuaspissaaja saatiin jo kiinni

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

  3. 3

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  4. 4

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  5. 5

   Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

  6. Näytä lisää