Jari Tervo avautui tv:ssä Uutisvuodosta lähtemisestään – sai kylmää kyytiä, kun näki 19 vuotta vanhan jakson - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Tervo avautui tv:ssä Uutisvuodosta lähtemisestään – sai kylmää kyytiä, kun näki 19 vuotta vanhan jakson

Jari Tervo vieraili torstai-iltana Heikki Paasonen Show’ssa.

Jari Tervoa ei enää nähdä Uutisvuodossa.­

16.2.2017 22:28

Kirjailija ja tv-persoona Jari Tervo vieraili torstaina Heikki Paasonen Show’ssa. Kaksikko jutteli tv-lähetyksessä siitä, miksi Tervo hylkäsi suositun Uutisvuodon 19 vuoden jälkeen. Naureskeleva Tervo vastasi Paasoselle tuttu huumorin pilke silmissään, että syy on tosiaankin juuri noissa 19 vuodessa.

– Minulla on 19 hyvää syytä, ja ne ovat kaikki vuosia, Tervo sanoi saaden yleisön nauramaan.

Tervo totesi, että jos tuottaja olisi heti sanonut, että ohjelmaa tehdään hurjat 19 vuotta, niin hän ei olisi missään tapauksessa alun perinkään suostunut. Tervo arvelee, että koko tilanne tulee konkretisoitumaan huomenna perjantaina, kun Uutisvuodon kuvaukset alkavat kello kahdeksalta ja hänen ei tarvitsekaan lähteä minnekään kotoaan.

Pelkäsi kuollakseen haastatteluja

Paasonen tiedustelee Tervolta tämän muistoja ensimmäisistä Uutisvuodon nauhoituksista, vai että onko tällä siitä lainkaan muistoja.

– Kyllä sitä ihan selvin päin tehtiin. Kirjoitin jo silloin kirjoja, ja siihen liittyi haastatteluja, joskus jopa tv-haastatteluja. Ne olivat minulle erittäin hankalia, pelkäsin ja kavahdin niitä. Jo viikko eteenpäin mietin asiaa, jos jossain kulttuuri-lullero-ohjelmassa piti antaa haastattelu. Ja sitten juhlin kaksi päivää sitä, että en pyörtynyt, Tervo avaa esiintymiskauhujaan saaden yleisön jälleen repeämään.

Tervon mukaan ensimmäinen hyvä muisto oli, kun tuottaja Satu Tuominen sanoi: Poikki, poikki, poikki. Sitten Ylen työntekijä kulki studion läpi ja räpelsi hetken aikaa mikrofoneja. Jälkikäteen Tervo tiedusteli tuottajalta, mikä mikrofoneissa oli vikana.

– Hän sanoi, että ei oikeastaan ollut häikkää, mutta te olitte kaikki niin saatanan huonoja. Taitava tuottaja, kun ei kerro ohjelman keskellä sellaista, Tervo totesi.

Vanha jakso järkytti Tervoa

Paasosen kysymyksellä oli ovela tausta-ajatus, sillä hetken kuluttua hän näytti Tervolle muina miehinä pätkän uutisvuodon ihka ensimmäisestä jaksosta.

– Mähän oon 20 vuotta nuoremman näköinen nykyään! Herranjestas... Tervo järkyttyi silmin nähden.

Lisäksi hän päivittelee sitä, miksei hänen vaimonsa koskaan sanonut hänelle, että hän näytti lihavalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?