Skam-sarjasta tuli jättimenestys Suomessa – 4 miljoonaa katselukertaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Skam-sarjasta tuli jättimenestys Suomessa – 4 miljoonaa katselukertaa

Yle Areena käy parhaillaan neuvotteluja neloskauden esittämisestä ja näyttelijöiden saamisesta Suomeen.

Norjalainen Skam valloittaa aitoudellaan.

15.2.2017 14:23

Norjalainen nuortensarja Skam on osoittautunut jättimenestykseksi myös Suomessa. Yle Areenassa sarjaa on katsottu peräti neljä miljoonaa kertaa.

– Tänään menee neljä miljoonaa starttia rikki. Luvussa on yhteenlaskettuna koko sarjan jaksojen startit, iloitsee ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist Yle Areenasta.

Skamin ensimmäisen jakson keskikatsojamäärä on 115 000 katsojaa. Se lähentelee jo Kultaisella Venlalla palkitun Sykkeen lukuja.

Skamia eivät katso vain nuoret, vaan se on koukuttanut vanhempia katsojia, joita sarja muistuttaa heidän omasta nuoruudestaan. Skamin maine on kiirinyt erityisesti somessa. Lönnqvist uskoo menestyksen syynä olevan ennen kaikkea sarjan sisältö, jota hän kehuu järjettömän hyväksi ja todentuntuiseksi.

Tarjei Sandvik Moe esittää Isakia.

Noora, Isakin, Evan, Sanan, Jonaksen tai Williamin elämää ei voi seurata Suomessa televisiosta, vaan NRK:n sarjaa esitetään vain Yle Areenassa. Ensimmäinen ja toinen kausi tulivat Areenaan 16. joulukuuta. Kolmas kausi 20. tammikuuta.

Eva, Sana, Chris ja Vilde.

NRK on paljastanut, että neloskausi tulee keväällä. Lönnqvist veikkaa aikatauluksi huhtikuuta. Sarja keskittyy eri tuotantokausillaan eri päähenkilön ympärille. Tähän mennessä kausien päätähtinä ovat olleet Eva, Noora ja Isak. Sarjan fanit veikkaavat seuraavan kauden kertovan Sanasta, Vildestä tai Evenistä, joka katsoi kolmannen kauden lopussa kameraan. Sitä pidetään Skam-maailmassa merkkinä seuraavan kauden päätähdestä.

Kolmannen kauden keskiössä ovat Isak ja Even.

Neljättä kautta odotetaan myös Suomeen.

– Käymme neuvotteluja koko ajan seuraavasta kaudesta. Neloskausi on tekeillä ja me neuvottelemme siitä.

Samalla tavoin käydään neuvotteluja Skam-näyttelijöiden saamiseksi Suomeen.

Josefine Frida Pettersenistä on tullut tyyli-ikoni kotimaassa.

Skamia tehdään uudenlaisella tuotantotavalla. Lönnqvist huomauttaa, että sarjaa tekee pieni nyrkki, joka on aloittanut sarjan tekemisen seuraamalla hyvin tarkasti 17-vuotiaan nuoren elämää.

Thomas Hayes näytteli sarjassa Williamia.

Myös julkaisutapa Skamin kotimaassa Norjassa on erilainen.

– Jos tapahtuma tapahtuu draamassa maanantaina klo 09, he julkaisevat maanantaina klo 09 sen pätkän. Pitkin viikkoa julkaistaan eri pätkiä, ja viikon päätteeksi he koostavat yhden jakson.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?