Sports Illustratedin legendaarista uimapukunumeroa kuvattiin Suomessa – nämä kurvikkaat kaunottaret poseerasivat Lapin pakkasessa

Maailman luetuinta lehteä, Sports Illustrated Swimsuitia, kuvattiin lasi-igluistaan tunnetussa suomalaishotellissa.

15.2.2017 9:26

Lappi on saamassa poikkeuksellisen suuren kansainvälisen medianäkyvyyden. Tänään keskiviikkona julkaistaan Sports Illustrated Swimsuit 2017 -lehti, jota kuvattiin muun muassa Suomessa, Saariselällä Kakslauttanen Arctic Resortissa.

Saariselällä sijaitsevista lasi-igluista on tullut maailmankuuluja.

Sports Illustrated -lehden uimapukunumero on ollut useana vuonna maailman luetuin lehti. Viime vuonna numerosta tehtiin 1000 radio- ja televisiojuttua ja yli 3400 verkkoartikkelia. Verkkoartikkelit keräsivät 13 miljardia sivunäyttöä. Pelkästään paperiversiolla oli 60 miljoonaa lukijaa.

– Revontulet, lasi-iglut, porot, lumi ja meidän eksoottiset rakennukset, Sonja Eiramo Kakslauttasesta listaa tiedotteessa asioita, joista kuvausryhmä oli kiinnostunut.

– Moni heistä sanoi Kakslauttasen olevan upein paikka, missä he ovat koskaan käyneet. Etenkin Lapin valo teki heihin vaikutuksen, Eiramo jatkaa.

Sports Illustrated julkaisi tiistaina Instagram-tilillään kuvan Lapista ja paljasti lehden uimapukunumeron kuvauspaikan olevan Suomessa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kakslauttanen on pohjoisin paikka, jossa olemme koskaan kuvanneet Swimsuitia, sanoo Sports Illustrated Swimsuitin toimituspäällikkö MJ Day.

– Se oli täydellinen tausta talven ihmemaa -tarinallemme. Olimme lumen keskellä revontulten loistaessa taivaalla! Kuvasimme malleja, Hailey Clausonia ja Bojana Krsmanovicia koiravaljakoiden, porojen ja jääveistosten kanssa, MJ Day sanoo.

Uimapukumalli Hailey Clauson vieraili Suomessa Sports Illustratedin kuvauksissa.

Suomessa kuvatut huippumallit ovat poseeranneet legendaariselle uimapukunumerolle aiemminkin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

21-vuotias Hailey Clauson on kotoisin Yhdysvalloista ja 24-vuotias Krsmanovic Serbiasta.

Bojana Krsmanovic on toinen Kakslauttasessa kuvatuista malleista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Saariselällä sijaitseva Kakslauttanen on Jussi Eiramon vuonna 1974 perustama perheyritys. Eiramon keksimistä lasi-igluista on tullut maailmankuuluja.

Sports Illustratedin lisäksi Kakslauttasessa ovat käyneet kuvaamassa maailman suurimpiin kuuluvat tuotantoyhtiöt ja muotitalot, kuten Ralph Lauren ja Vogue. Muutama kuukausi sitten siellä kuvattiin Top Gear -ohjelman tähtien uutta sarjaa The Grand Touria. Jaksoa ei ole vielä nähty Suomessa.

Suomen mittakaavassa Kakslauttasen saama kansainvälinen näkyvyys on erittäin poikkeuksellista ja luvut huimaavia. Esimerkiksi viime kesänä Kakslauttasen lasi-igluista kuvatut videot lähtivät leviämään verkossa viraalisti ja tavoittivat arviolta 100 miljoonaa ihmistä.

Revontulista ja niiden katseluun tarkoitetuista lasi-igluista innostui myös muusikko Alice Cooper, joka jakoi tammikuussa somekanavissaan niistä kuvan.

Sports Illustrated Swimsuit tavoittaa yli 70 miljoonaa amerikkalaista aikuista ja 18-34-vuotiaita miehiä enemmän kuin Super Bowl. Ikoniseen brändiin kuuluu 20 erilaista tuotetta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vuonna 1964 ensimmäisen kerran julkaistusta Swimsuitista on tullut populaarikulttuuri-ilmiö. Se on ollut lähtölaukaus monelle tv-, muoti- ja filmitähdelle, esimerkiksi Elle MacPhersonille, Kathy Irelandille, Cheryl Tiegsille, Tyra Banksille, Heidi Klumille, Kate Uptonille, Chrissy Teigeille ja Ashley Grahamille.

Muotiteollisuus on antanut SI Swimsuit -numerolle lempinimen “Uimapukujen Oscarit”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?