Pertti Jarla hankki sarjakuvatatuoinnin Fingerporin juhlavuoden kunniaksi – näin hieno siitä tuli

Sarjakuvataiteilija Pertti Jarla juhlii 10-vuotiasta Fingerporia tatuoinnilla.

Kuvan ihoon piirsi tatuoija Desiree Kaario.

12.2.2017 8:42

Pertti Jarla sai nahkaansa Felix-kissa -tatuoinnin.

Fingerpori lähti liikkeelle Kemin sarjakuvakilpailusta nimellä Karl-Barks-Stadt, jona se oli myös Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana 2007. Helsingin Sanomiin siirtyessään se sai nykyisen nimensä.

Vuonna 1971 syntyneestä Pertti Jarlasta tuli täysipainoinen sarjakuvataiteilija vasta kypsällä iällä Fingerporin myötä.

– Kun Fingerpori oli Hesarissa ensimmäistä vuottaan, niin tein vielä yrityksille tilaustöitä, mutta sitten tajusin, että ei siitä tule mitään, jos tekee samanaikaisesti niin monia juttuja. Ja nyt varsinkin, kun on vielä tuo sunnuntaisarja Jäätävä Spede, niin enää ei ehdi paljon muuta, Jrla kertoi IS:lle torstaina.

Suomalaisten sarjakuvakirjojen bestseller-taulukko on vakuuttavaa Fingerpori-juhlaa, sillä vuonna 2016 20 myydyimmästä sarjakuvakirjasta yhdeksän oli Fingerpori-teoksia.

Pertti Jarla on vannoutunut kissaihminen, joten ei ihme, että hänen juhlatatuointinsakin on kissa-aiheinen.

– Ystäväni ja kustannustoimittajani Vesa Kataiston kanssa käytiin keskustelua ja sitten aiheeksi tuli Felix Kissa nousee tuhkasta. Siinä yhdistyy kaksi minulle tärkeää asiaa: sarjakuva ja kissa.

Felix-kissa on yksi sarjakuvan ja animaatioelokuvan suuria klassikoita. Pertti Jarlaa ja Felixiä yhdistää myös sama julkaisija, sillä Felix Kissa oli Helsingin Sanomien – ja koko Suomen – ensimmäinen amerikkalainen sanomalehtisarjakuva 1929.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?