3 härskiä Photoshop-mokaa: Hoikennettiinko kurvikasta plusmallia tahallaan? Paparazzikuvat paljastavat totuuden - Viihde - Ilta-Sanomat

3 härskiä Photoshop-mokaa: Hoikennettiinko kurvikasta plusmallia tahallaan? Paparazzikuvat paljastavat totuuden

Muotilehti Vogueta kritisoidaan ankarasti sen tuoreimman numeron kansikuvasta.

9.2.2017 17:34

Muotilehti Vogue joutui kohtaamaan kuvanmuokkaussyytteitä, kun lehden tuorein kansikuva julkistettiin sosiaalisessa mediassa. Kansikuvassa poseeraa vieretysten seitsemän mallikaunotarta.

Kuvassa mallit ovat kietoneet kätensä toisensa vyötäröiden ympärille intiimisti. Kaikilla on yllään musta teepaita ja lyhyet värikkäät sortsit.

Some-käyttäjät kiinnittivät välittömästi huomiota, että kuvassa keskimmäisenä poseeraavan huippumalli Gigi Hadidin käsi näyttää epätavallisen pitkältä. Hadidin käsi ulottuu hänen vieressään olevan Kendall Jennerin sekä Kendallin vieressä olevan Ashley Grahamin (kuvassa toinen vasemmalta) vyötärön ohitse.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lisäksi käyttäjät kritisoivat, että Voguen kuvankäsittelijät olisivat muokanneet pluskokoisen Ashley Grahamin näyttämään kuvassa huomattavasti todellisuutta hoikemmalta. Graham näyttää kuvassa aivan samankokoiselta kuin muutkin mallit, vaikka on muita malleja useita kokoja isokokoisempi.

Graham on muita malleja monta kokoa isompi, mutta valmis kansikuva näyttää aivan muulta.­

Daily Mailin mukaan kuvanmuokkaajat jäivät kiinni vielä kolmannestakin töppäyksestä: Ashley Grahamin sortseihin lisättiin jälkikäteen valkoinen raita, vaikka joulukuisissa kuvauksissa otetut paparazzikuvat paljastivat, että sortseissa ei alun perin ollut valkoista raitaa.

Paparazzikuvat paljastavat, että Ashley Grahamin (vasemmanpuoleisin malli) yllä oli kuvauksissa oikeasti kokomustat vaatteet.­

Härskit Photoshop-mokat eivät ole aivan tavattomia muotimaailmassa. Tyypillisesti mallit on muokattu joko todellisuutta huomattavasti laihemmiksi tai sitten kurvikkaan vartalon ollessa muodissa, rehevämmän näköisiksi.

Laihuusvillitys oli pahimmillaan 2000-luvun ja 2010-luvun taitteessa, jolloin muotimaailmaa ravisteli useiden tunnettujen huippumallien menehtyminen syömishäiriöihin. Tiedetään tapauksia, joissa mallien paistavia kylkiluita on jouduttu muokkaamaan Photoshopin avulla piiloon, koska mallit ovat olleet kuvissa auttamatta liian laihan näköisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?