Anne Kukkohovi menetti ystävänsä pian tv-kuvausten jälkeen: ”Teri oli hetkessä elävä luonnonlapsi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anne Kukkohovi menetti ystävänsä pian tv-kuvausten jälkeen: ”Teri oli hetkessä elävä luonnonlapsi”

Tammikuun alussa menehtyneen stylisti Teri Niitin tähdittämä muodonmuutosohjelma alkoi televisiossa viime viikolla. Anne Kukkohovi puhuu nyt ystävästään ensimmäisessä haastattelussaan Niitin kuoleman jälkeen.

Teri Niitti ja Anne Kukkohovi yhdessä Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016.­

12.2.2017 8:08

Vuosia nuoremmaksi -ohjelman toisen kauden jaksot alkoivat tällä viikolla Avalla. Ohjelman oli tarkoitus tulla ruutuihin jo viime kuussa, mutta alkua siirrettiin stylisti Teri Niitin, 43, äkillisen menehtymisen takia.

Ohjelma jäi Niitin viimeiseksi.

Ohjelman juontaja Anne Kukkohovi on Avan tekemästä päätöksestä hyvillään.

– Viivästys oli traaginen, mutta olen iloinen, että kanava kunnioitti Terin muistoa.

Toista kautta tehdessä Anne huomasi, että kaikki sujuu jo paljon jouhevammin kuin edellisellä kerralla.

– Meillä oli useita kivoja hetkiä ohjelmaa tehdessä. Oli hienoa huomata, kuinka hyvä mieli muodonmuutoksen kokeneille tuli. Ohjelman alussa he saavat kovaakin kritiikkiä, mutta me painotamme sitä onnea. Siellä oli esimerkiksi teini-ikäisiä lapsia ja jos he itkivät, minä en saanut liikutukselta omaa työtäni tehtyä, Anne naurahtaa.

Ohjelman muodonmuutokset ovat huomattavia. Avausjakson Johannaa, 39, luullaan jopa 53-vuotiaaksi. Stailauksen jälkeen Johannan oikeaa ikää ei taaskaan arvata oikein. Tällä kertaa ikäskaala heilahtaa hurjasti nuorempaan suuntaan.

– Huimia juttuja saatiin aikaan. Johannakin oli pidättäytynyt hymyilemästä, vaan ei enää. Pienikin muutos vaikuttaa valtavan paljon pääkoppaan. Muutos voi olla niin palkitsevaa, että itsetunto lähtee huimaan nousuun.

Anne Kukkohovi kertoo, että Teri Niitin huumori piristi ohjelman kuvauksissa koko tiimiä.­

Anne itse ei silti usko, että pystyy itse katsomaan ohjelmaa.

– Teri oli minulle niin valtavan rakas. Mullahan ei ollut pitkään mitään sanottavaa hänen poismenostaan. Katson ohjelman sitten kun sen aika on.

Ystävän lähtö jätti jälkeensä surun ja kaipuun. Anne antoi itselleen luvan surra, mutta ajan kuluessa hän on tullut sinuiksi läheisen ihmisen poismenon lopullisuudesta.

– Kaikki on vielä niin hyvin omassa mielessä. Teri jätti ison aukon. Aukon, jota kenenkään ei edes tarvitse täyttää. Kun joku niin läheinen lähtee, niin luvan kanssa saa jäädä se aukko, Anne sanoo hiljaisella äänellä.

 Teri sai mut nauramaan aina ihan hysteerisesti.

Vuosia nuoremmaksi on hyväntuulinen tv-reality eikä ihme, sillä myös ohjelman tekeminen oli hauskaa. Ne muistot lämmittävät Annea vieläkin.

– Teri sai mut nauramaan aina ihan hysteerisesti. Sinun pitäisi haastatella meidän ohjaajaa. Hän voisi kertoa niistä järjettömistä naurukohtauksista, joita me saatiin. Se ilo, jota Teri aiheutti ympärilleen, se oli ihan… Teri oli hetkessä elävä luonnonlapsi. Vitsit saattoivat olla joskus tosi härskejä, mutta myös tosi hauskoja. Hänen kanssaan oli niin vapauttavaa. Joskus vain oli niin ihana olla, istuttiin sylikkäin, Anne muistelee.

Anne Kukkohovi ei aio vielä itse katsoa uutta ohjelmaa.­

Anne painottaa, että sureminen vie toisilla kauemmin, toisilla vähemmän aikaa.

– Suru ei ole sairaus, vaikka se sattuu. Sille pitää antaa oma aikansa. En tajua vieläkään, että Teri on poissa, mutta sydämessäni hän on aina.

Terin suorapuheisuus on Vuosia nuoremmaksi -ohjelman herkullisinta antia. ”Mikä on tämä suomalaisten rakkaus verkkareihin”, mies puhisee ja saa tv-katsojankin epäilemään omien lököhousujensa järkevyyttä.

– Kun Teri puhui pukeutumisesta, hän perusteli aina, miksi jokin sopii jollekin ja miksi ei sovi. Terissä oli valtavasti energiaa ja vaikka hänellä oli terävä kieli, se otettiin vastaan aina koomisena elementtinä. Teri puhui myös itsestään hirveän itseironiseen sävyyn. Hän oli niin empaattinen. Hänen kanssaan on surtu ja itketty, puhuttu henkeviä.

 Teri puhui myös itsestään hirveän itseironiseen sävyyn. Hän oli niin empaattinen.

Teri Niitti joutui myrskyn silmään, kun hän julkaisi alkuvuodesta 2016 Facebook-sivuillaan ja Instagram-tilillään kuvapäivityksen, jossa hän moitti kipakoin sanakääntein äitejä, jotka imettävät julkisesti.

– Terin sydän murskaantui palautteen rajuudesta. Teri pyysi ja sai anteeksi, mutta kyllä se tuntui pahalta kun ihmiset puhuivat hänen perheestään. Mistä se kumpuaa, se järkyttävä ihmisten teilaaminen, joka on nykyään vallalla, Anne ihmettelee.

Teri ja Anne saivat tiimeineen kuitenkin isoja – ja pysyviä – muutoksia aikaan ohjelmassaan.

– On ollut mahtava nähdä edelliskauden muuttujia. He ovat aivan kuin eri ihmisiä. Tietysti jokaisella on kotonaan ne pieruverkkarit, mutta jos olemme rohkaisseet ihmisiä katsomaan peiliin ja hymyilemään itselleen, olemme onnistuneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?