He ovat uudet Muumi-äänet: Todelliset yllätysnimet – mukana myös Salkkarit-Seppo

Muumilaakson tarinoiden uusista ääninäyttelijöistä löytyy niin vanhoja konkareita kuin nousevia tähtiä.

9.2.2017 10:39

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin pohjautuvat Muumilaakson tarinoita -sarja palaa ruutuihin MTV:n maksullisen suoratoistopalvelun kautta.

Suoratoistopalvelu C More:n kautta on katsottavissa helmikuussa sarjan ensimmäiset 26 jaksoa. Myöhemmin ohjelmaa voi katsoa myös MTV3-kanavan ja MTV Katsomo -palvelun kautta.

Suosikkisarja ei kuitenkaan ole täysin entisellään, vaan kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja on päivitetty nykypäivään uudelleendigitoituna ja -äänitettynä.

Tämä tarkoittaa sitä, että myös rooleissa aikaisemmin kuullut klassikkonäyttelijät ovat vaihtuneet.

Sarjan uudet ääninäyttelijät julkaistiin keskiviikkona.

Pikku Myyn roolissa kuullaan pääsääntöisesti freelance- ja improvisaatioteatterin tekijä Karolina Blom. Blom ilahduttaa lapsia säännöllisesti myös sairaalaklovnina Turun Tyksissä ja seuraavaksi hänet nähdään lavalla Mustion kesäteatterissa. Blom on tuttu ääni myös lukuisista piirretyistä, kuten Franklinista ja Pororosta.

Nuuskamuikkusen saappaisiin ja huuliharpun taakse astuu puolestaan useista elokuvistakin tuttu näyttelijä Ilkka Villi. Nuuskamuikkusen ääniroolin lisäksi Villin viimeaikaisiin töihin lukeutuvat TV-sarjat Sorjonen ja Aallonmurtaja sekä Kansallisteatterin Sisäistetyt teoriat rakkaudesta -näytelmä.

Ilkka Villi sanoo Nuuskamuikkasen roolin olleen hänelle iloinen yllätys, koska hän on lukenut tyttärelleen Muumi-tarinoita Nuuskamuikkusen äänellä.

– Nuuskamuikkunen on vähän filosoiva. Haluaisin olla kuten Nuuskamuikkunen. Etten olisi riippuvainen tavaroista. Hienoa hänessä on poikamaisuus ja taipuvaisuus seikkailuun. Nuuskamuikkunen on salaperäinen hahmo, Ilkka Villi sanoo.

Ilkka Villi on uusi Nuuskamuikkunen.

Myös useat muut uudet Muumi-äänet ovat suomalaisille tuttuja vuosien ajalta.

Muun muassa Salatut elämät -sarjan Seppo Taalasmaana tunnettu Jarmo Koski on yksi Suomen kokeneimmista ääninäyttelijöistä, jonka kasvotkin tunnetaan laajalti. Koski on antanut äänensä mm. Nalle Puhin ja Nikke Knattertonin hahmoille. Nyt hän astuu Muumilaakson Poliisin rooliin.

– Hahmo on virkaintoinen, mutta ei kovin ammattitaitoinen. Se on hauska rooli, koska se puhuu niin hassuja. Se on olevinaan timakka poliisi, mutta on oikeasti hömelö. Tämä tuli minulle luonnostaan, ei tarvinnut paljon näytellä, Jarmo Koski nauraa.

Jarmo Koski kuullaan Poliisina.

Muumipeikkoa esittävän Aksu Palménin ääni on tullut tutuksi Disneyn Rottatuille-sarjan pääosarotan Remyn hahmosta, Avataresta, Paavo Pesusienestä ja useista muista animaatiosarjoista.

Niiskuneidin roolia esittäva Heljä Heikkinen on teatterirooliensa ohella tehnyt ääninäyttelijän töitä jo 20 vuoden ajan. Hänen ääntään kuultu mm. Disney Pixarin Urhea-elokuvassa Prinsessa Meridana sekä lukuisissa piirrossarjoissa, kuten Ryhmä Hau, Oktonautit sekä Rovion Angry Birds Toons ja Stella&friends.

Heljä Heikkinen on tehnyt ääninäyttelijän töitä jo 20 vuoden ajan. Nyt hänet kuullaan Niiskuneitinä.

Muumilaakson tarinoiden uusi Muumipappa Juha Varis on Suomen Kansallisteatterin luottonäyttelijä ja tuttu mm. Kristian Smedsin Tuntemattoman Rahikaisena ja Shakespearen Kesäyön unelman Puckina. Variksen äänityöskentelyä kuullaan Muumilaakson tarinoiden lisäksi mm. Megamind- ja Lego Batman 2017 -elokuvissa.

Muumimammalle tyynen ja rauhallisen äänensä antava laulaja ja laulunopettaja Katja Aakkula muistetaan Muumilaakson ulkopuolella Helsingin Kaupunginteatterin Hairspray-musikaalin pääosasta Tracy Turnbladina. Aakkula on Muumimamman lisäksi antanut äänensä mm. Laa Laalle, Anniina Ballerinalle, Itse Ilkimyksen Lucy Wildille, Tuhkimon Haltijatarkummille ja Trolls-elokuvan ilkeälle bergeniläiselle kokille.

Muumimammalle äänensä antava Katja Aakkula muistetaan muun muassa Helsingin Kaupunginteatterin Hairspray-musikaalin pääosasta.

Myös Roope Salminen ja Koirat -bändin toisena solistina toimiva Jon-Jon Geitel kuullaan puolestaan Niiskuna. Geitel on bändilavojen lisäksi nähty jo muiden muassa menestyssarjoissa Helppo elämä, Roba ja Kotikatu sekä Helmiä ja Sikoja, Roskisprinssi ja Love Record -elokuvissa.

Myös Roope Salminen ja Koirat -bändin toisena solistina toimiva Jon-Jon Geitel kuullaan uutena Niiskuna.

Nipsua esittää Jukka Nylund, Hemulia Markku Huhtamo ja kertojana toimii Carla Rindell. Markus Bäckman antaa äänensä Mörölle, Taikurille, Postinkantajalle ja monille muille sivuhahmoille ja Ella Pyhältö kuullaan Ninninä, Tuu-Tikkina, Tiuhtina ja Aliisana.

– Nipsu on ahne ja pikkuisen pelkuri. Pitää rahasta ja ruoasta, ei niinkään seikkailusta. Nipsu on persoona ja siinä äänessäkin saa kuulua ärsyttävät piirteet. Se onkin hauskaa, että mikä eläin Nipsu on. Se on jotain rotan ja kengurun välillä. Nämä hahmot ovat itselle tuttuja lapsuudesta ja tuntuuhan tämä jännittävältä, että tavallaan elää omaa lapsuuttaan uudestaan kun Muumeja tekee, Jukka Nylund hymyilee.

– Tämä on ollut hirveän mielenkiintoinen työ. Koko Muumit on niin iloinen ja lämminhenkinen juttu. Hemulin äänessä pitää olla rauhallisuutta, lämminhenkisyyttä. Tunsin edeltäjäni, Hemulille äänensä antaneen Tapio Hämäläisen. Sain pienen sormituntuman hänen työstään. Teksti on vaihtunut ja muuttunut nykyaikaan, Markku Huhtamo kertoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?