Eronnut Susanna Tanni upeana rohkeissa alusvaatekuvissa – ”Äitikin saa olla seksikäs” - Viihde - Ilta-Sanomat

Portugalin Playboyssa poseeranneen Susanna Tannin avioero on loppusuoralla.­

Eronnut Susanna Tanni upeana rohkeissa alusvaatekuvissa – ”Äitikin saa olla seksikäs”

Playboyssa poseerannut viiden lapsen äiti Susanna Tanni hakee avioeroa.


4.2.2017 8:34

Höyry nousee keltaisesta teemukista, jota Susanna Tanni pyörittelee käsissään. Vasemmasta nimettömästä puuttuu sormus. Ero Jarno Tannin kanssa on lähes selvä ja Susannan tunteet ovat ristiriitaiset.

– Viime vuodet ovat olleet hurjia, Tanni kertoo.

– Olen pakotettu muuttumaan ja kasvamaan ihmisenä. En voi olettaa, että toinen pysyisi mukana siinä vauhdissa.

Susanna Tanni poseerasi alusvaatteissa IS:lle myös vuonna 2015. Katso video kuvauksista alla!

Blogissaan Tanni kertoo neljä vuotta sitten suhteen alussa ilmi tulleesta pettämisestä, mutta hänen mukaansa se ei vaikuttanut eropäätökseen.

– Se, että pettäminen salattiin minulta, tuntui pahimmalta. Pääsimme siitä kuitenkin yli.

Suhteessa oli mustasukkaisuutta ja sosiaalisena ihmisenä Tannilla on paljon miespuolisia ystäviä. Tämä aiheutti suhteessa erimielisyyksiä.

– Tajusin, ettei tekemisiäni ja menemisiäni voi rajoittaa, eikä mustasukkaisuutta tarvitse sietää. Olen lojaali kumppani, enkä ikinä pettäisi ketään. Kun olen rakastamani ihmisen kanssa, olen hänen kanssaan sataprosenttisesti.

Eropaperien jättäminen oli pitkän harkinnan tulos ja nyt Tanni sanoo voivansa vihdoin hyvin.

– Totta kai ero rakkaasta ihmisestä tekee kipeää. Olen kuitenkin hyväksynyt, että minun on uskallettava elää itseäni, ei muita varten.

Tanni ei koe, että olisi epäonnistunut, vaikka päättyneitä avioliittoja on takana kaksi.

– Olen oivaltanut, että avioliiton päättyminen ei ole maailmanloppu. Se on vain todiste omasta kehittymisestä ja sehän on positiivinen asia.

Hän ei enää pelkää muutoksia elämässä vaan hyväksyy, että muutos on jatkuvaa.

– Jos muistelen, millainen olin neljä vuotta sitten, en löydä kuin rippeitä siitä, mitä tänään olen. En sovi enää samoihin raameihin, jotka avioliiton alussa tuntuivat oikealta. Olemme silti Jarnon kanssa hyvissä väleissä.

Naimisiin mennessä Tannille olivat tärkeitä pysyvät, ulkoiset asiat, kuten oma kivitalo Lempäälässä. Nyt muutosta on tapahtunut niin Susannassa itsessään kuin asumistilanteessakin. Tannin perheen kivitalo Lempäälässä on myynnissä ja Susanna muuttaa lastensa kanssa Pirkkalaan, lähelle lasten isää. Lapset ovat vanhemmillaan vuoroviikoin.

Äitinä Tanni on nykyään rento.

– Ennen olin suorittajaäiti. Hermoni olivat aina kireällä ja suoritin superäitiyttä. Ei se tehnyt hyvää kellekään. Nykyään näen lapseni yksilöinä ja tuen heidän persoonansa kasvua parhaani mukaan. Nyt nautimme yhteisestä ajasta ja voimme kaikki hyvin.

Isoimpana eroon johtaneena tekijänä olivat Tannin isot elämänkäänteet ja se, miten ne muuttivat hänen ajattelumaailmaansa.

Hänen uransa pilates- ja joogaohjaajana sai yllättävän käänteen vuonna 2014, pari kuukautta ennen häitä, kun hammaslääkärin rutiinitoimenpiteessä tehtiin hoitovirhe. Puudutuspiikki lävisti hermorungon, joka aiheutti Tannille elinikäisen ja kivuliaan kolmoishermovaurion.

– Se pisti elämäni jäihin lähes vuodeksi, ja sen myötä niin työkyky kuin elämänhalukin oli kadota. Häitä en halunnut kuitenkaan kivun takia perua.

Viisi lasta edellisestä avioliitostaan kasvattanut äiti kertoo, kuinka särky oli verrattavissa synnytyskipuihin.

– Pikku hiljaa löysimme kuitenkin toimivan lääkeyhdistelmän, vaikka kipu päivittäin läsnä onkin. Koen myös, että puhdas ruokavalio auttaa pärjäämään.

Kivun takia hyvin käyntiin lähtenyt salaattibaarin pyöritys Tampereella sai jäädä, mutta intohimo ravintoasioihin ei kadonnut.

Pyyntö Portugalin Playboyn kuvauksiin vuonna 2015 tuli yllätyksenä. Tanni ei ollut päässyt silloin hermosärystä vielä eroon, mutta perinteisten äitimyyttien rikkominen houkutteli.

– Äitikin saa olla seksikäs. Itsetuntoni oli ensimmäisen avioliiton aikana mitätön. Kuvauksissa pelkojeni kohtaaminen ja oman naisellisuuden hyväksyminen oli voimaannuttavaa.

Tanni kuvaa itseään vapaustaistelijaksi, joka yrittää saada Suomeen hyväksyvämpää ilmapiiriä naiseuden ja seksuaalisuuden ymmärtämiseen.

– Suomessa itsensä hyväksyminen on kiellettyä. Se on johtanut rankkoihin lieveilmiöihin. Tarvitsemme vapautumista tuomitsemisesta ja peloista. Naisten tulisi myös ymmärtää, miten hyvältä toisten kannustaminen ja hyväksyminen tuntuu kissatappeluiden sijaan.

Kuvaukset olivat Tannille ponnahduslauta uuteen elämään.

– Julkisuuden kautta alkoi virrata uusia mahdollisuuksia. Raakaruokaintoiluni kautta päädyin Sveitsiin tutustumaan ravintolisiin, jotka ovat muuttaneet elämäni.

Terveyttä hehkuva Tanni katselee kasvisravintola Silvupleen asiakasvirtaa ja pohtii, että harva jaksaa mehustaa ja syödä 70–80 prosenttia raakoja kasviksia päivittäin, vaikka se olisi juuri keino kehon hyvinvointiin. Siksi hän haluaakin tuoda tietoaan ravinnosta julki ihmisille.

– Teollisesta ruoasta on poistettu kaikki ravinteet ja se aiheuttaa puutostiloja ja tulehduksia kehoon. Kasvisten fytoravinteiden avulla ja teollisten viljojen, sokerin ja maitotuotteiden poisjättämisellä tulehdukset katoavat.

Vuonna 2012 Holistic Health Coachiksi valmistunut Tanni nauttii puhtaasta ravinnosta puhumisesta ja hänen luomaansa Facebookin Freetoxaajat-ryhmään onkin liittynyt jo yli 17 000 ihmistä lyhyessä ajassa.

– Olen ymmärtänyt, mitä minun kuuluu elämässäni tehdä: auttaa muita voimaan hyvin. Valmistun keväällä yksisarvisopettajaksi ja autan ihmisiä myös energiatasolla.

Susanna Tanni hymyilee ja siirtää teekupin syrjään. Hän kertoo olevansa nyt käännekohdassa.

– Koen, että mitä vaan voi tapahtua.

Viime vuoden lopulla Tanni joutui vielä kamppailemaan terveytensä kanssa ja kävi melkein lähellä kuolemaa.

– Elin vielä sellaisessa ”maailma ei pyöri ilman mua” -moodissa ja sen seurauksena jouduinkin joulukuussa sairaalaan vakavan sydänlihastulehduksen takia. Ensimmäisen avioliiton aikana sairastamani anoreksia teki hallaa sydämelleni. Se pysähdys teki kuitenkin hyvää, sillä jouduin prosessoimaan asioita, joita pakenin kiireeseen.

Tulevaisuuden kuvioista kysyttäessä Tanni alkaa hymyillä.

– En voi paljastaa kaikkea, mutta olen hyvin onnellinen elämääni ilman varoitusmerkkejä saapuneesta ihmisestä.

– Sanotaanko vaikka näin, että olen kaikesta huolimatta tyytyväinen rakkausasioideni nykytilaan, mutta vaikenen niistä tässä vaiheessa.

Portugalin Playboyssa poseeranneen Susanna Tannin avioero on loppusuoralla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?