Viihde

Vuoden homoksi valittiin 16-vuotias Tuure

Julkaistu: , Päivitetty:

QX Gay Gaala
Savoy-teatterissa järjestetyssä QX Gay Gaalassa valittiin torstai-iltana vuoden homo.
Vuoden homoksi kruunattiin 16-vuotias YouTubesta ponnahtanut Tuure Boelius. Porilainen nuorimies näyttelee myös Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta.

– Tästä edes voitte kutsua mua herra vuoden homoksi! Super iso kiitos kaikille äänestäjille! Mää voitin, Boelius riemuitsee Instagram-tilillään.


Boelius kertoi julkisesti seksuaalisesta suuntautumisestaan marraskuussa 2016. Tuolloin hän julkaisi aiheesta videon YouTube-kanavallaan.

– Tällä videolla haluan kertoa teille avoimesti siitä, että mä olen homo, Boelius aloittaa videonsa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mun ei enää tarvitse peitellä mitään. Siitä on vuosi kun olen ekan kerran pysähtynyt miettimään tätä asiaa.Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Boelius kertoo videolla saavansa paljon haukkumakommentteja, joissa häntä nimitellään.

– Kuka haluaa tuollaisen jälkeen kertoa kenellekään olevansa homo, jos tietää, että ihmiset tulee vihaamaan sua sen jälkeen? hän kysyy.

– En kuitenkaan näe enää mitään syytä sille, miksi minun pitäisi esittää mitään.


Boeliuksen videota on katsottu YouTubessa yli 260 000 kertaa. Hänellä on videopalvelussa 93 000 tilaajaa.

Gay Gaalassa palkittiin myös myös esimerkiksi Cristal Snow vuoden tv-tähtenä, Juho Pylvänäinen vuoden heterona, Sanni vuoden artistina sekä Antti Tuiskun Peto-kiertue vuoden show’na.

Artikkelia ja otsikkoa korjattu 5. helmikuuta kello 17.11: Tuure Boelius on 16-vuotias, ei 15. Hän täytti Youtube-kanavallaan julkaisemansa videon mukaan 16 vuotta 3. tammikuuta 2016.