Osasitko vastata oikein pingispulmaan? - Viihde - Ilta-Sanomat

Osasitko vastata oikein pingispulmaan?

Vastaus Barcelonan yliopisto-opiskelijoiden arvoitukseen

2.2.2017 17:46

Vastaus tähän pöytätennispulmaan on alla.

Lasketaan ensin, kuinka monta peliä pelaajat pelasivat yhteensä. Pelaajien pelimäärät olivat 10+15+17=42. Koska joka peliin tarvittiin kaksi pelaajaa, pelejä on ollut puolet tästä.

Seuraavaksi täytyy miettiä pienintä mahdollista määrää, jonka jokaisen pelaajan oli pakko pelata. Se tarkoittaisi sitä, ettei pelaaja voittaisi kertaakaan koko päivänä. Jos tällainen pelaaja olisi pelannut ensimmäisessä pelissä, hän olisi ollut sivussa toisesta pelistä, sitten taas pelannut kolmannessa (ja hävinnyt) ja taas ollut sivussa neljännessä. Näin ollen hän olisi siis pelannut pelit 1-3-5-7-9-11-13-15-17-19-21. Eli yhteensä 11 peliä.

Jos kyseinen pelaaja olisikin jättänyt ensimmäisen pelin väliin, hän olisi pelannut vielä yhden pelin vähemmän. Hän kun olisi pelannut peleissä: 2-4-6-8-10-12-14-16-18-20. Eli yhteensä kymmenen peliä.

Koska pelaaja A oli pelannut vain kymmenen peliä, on selvää että hän on pelannut toisessa pelissä. Ja koska hänen oli pakko hävitä jokainen peli, hän hävisi myös ensimmäisen pelaamansa, eli päivän toisen pelatun pelin. Vastaus kysymykseen on siis, että pelaaja A hävisi toisen pelin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?