Tenori Seppo Ruohonen joutui sairaalaan – ”Pitää olla tarkkana, kun on pari syöpää läpikäynyt” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tenori Seppo Ruohonen joutui sairaalaan – ”Pitää olla tarkkana, kun on pari syöpää läpikäynyt”

Tenori Seppo Ruohonen sairastui vuodenvaihteessa keuhkokuumeeseen, joka pakotti hänet perumaan juhlakonserttinsa.

Seppo Ruohosen oli tarkoitus esittää juhlakonsertissaan läpileikkaus koko urasta. Hän sanoo olevansa tällä hetkellä 4–5 laulun kunnossa.­

2.2.2017 5:41 | Päivitetty 2.2.2017 7:55

Tenori Seppo Ruohonen joutui sairauden takia perumaan 70-vuotisjuhlakonserttinsa, joka oli määrä pitää 5. helmikuuta Musiikkitalossa Helsingissä.

– Minulla oli vuodenvaihteessa keuhkokuume. Ääni on kunnossa, mutta voimat eivät ole vielä palautuneet, Ruohonen kertoo.

– Elämä on välillä tällaista, ainakin laulajan elämä. Iän myötä palautuminen on hitaampaa. Se siinä on pahinta. Pikkasen enemmän olisi pitänyt saada aikaa toipua.

Ruohonen sairastui viime vuoden lopulla flunssaan, joka johti keuhkokuumeeseen. Sen seurauksena Ruohonen joutui olemaan pari päivää tarkkailtavana sairaalassa.

– Flunssa on kiusannut, kun opettaa ja ihmiset ympärillä ovat sairaina. Monenlaista räkätautia on ollut liikkeellä.

– Onneksi tauti ei tullut kovin pahana, mutta pitää olla tarkkana, kun on pari syöpää läpikäynyt. Täytyy uskoa, että kehon kyky toimia on rajallinen. On vähän arkuutta sen suhteen.

Seppo Ruohonen (kesk.) on Matti ja Teppo Ruohosen isoveli.­

”Pistän aina kaiken peliin”

Juhlakonsertin ohjelmisto olisi ollut läpileikkaus Ruohosen urasta. Haastavuudeltaan se olisi ollut sitä luokkaa, että puolikuntoisena konsertin läpivieminen olisi mahdotonta.

– Olisi ollut liedit, operetit, aariat ja kaikki. Sellaista tietenkin tällaiselta konsertilta odotetaan. Nyt menisi neljä viisi laulua, mutta sitten olisi mies kuin tyhjä säkki.

Ruohonen heittäytyy aina kaikkeen tekemiseen suurella intohimolla, joten puolivillaista esiintymistä hän ei halunnut edes harkita. Hän kuitenkin lupaa, että konsertti järjestetään, kun voimavarat taas antavat myöten.

– Heti, kun mies on jaloillaan, konsertti on tarkoitus pitää. Nyt on se aika elämästä, että se on pidettävä. En halua kuitenkaan turhaan riskeerata, kun siitä voi olla mitä vain seuraamuksia.

– Olen vielä niin intohimoinen, että pistän aina kaiken peliin. Mutta kyllä yleisö, joka haluaa konserttiin tulla, laulut vielä tulee kuulemaan ihan varmasti.

Konsertin uutta ajankohtaa Ruohonen ei vielä ole lyönyt lukkoon. Asia riippuu paljolti siitä miten toipuminen edistyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?