Arnold Schwarzenegger tylyttää suorasanaisesti Trumpin maahantulokieltoa: ”Mielipuolista ja saa meidät näyttämään typeriltä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Arnold Schwarzenegger tylyttää suorasanaisesti Trumpin maahantulokieltoa: ”Mielipuolista ja saa meidät näyttämään typeriltä”

Itävallassa syntynyt Schwarzenegger pitää Trumpin aloittamaa maahantulokieltoa järjettömänä.

Donald Trumpin maahantulokielto saa kritiikkiä Arnold Schwarzeneggerilta.­

31.1.2017 18:13

Entinen Kalifornian kuvernööri ja republikaani Arnold Schwarzenegger sanoo suorat sanat Yhdysvaltain tuoreen presidentin maahatulokieltopäätökselle. Donald Trump on määrännyt maahantulokiellon seitsemän muslimimaan kansalaisille.

Schwarzenegger ottaa asiaan tiukasti kantaa Extra-sivuston videohaastattelussa. Itävallassa syntynyt Schwarzenegger itse on muuttanut Yhdysvaltoihin 1960-luvun lopulla.

– Mielestäni asian todellinen ongelma on se, että se on huonosti tutkittu. Jos tämä olisi viety oikeus- ja turvallisuusosastojen kautta ja asianajajat todella paneutuisivat asiaan ja tekisivät sen oikein.

– Tiedän, mitä hän yrittää saavuttaa – hänen pelkonsa kohdistuu ihmisiin, jotka tulevat muista paikoista ja vahingoittavat maata. On olemassa toinen väylä lähestyä asiaa ja tehdä se oikein ja saavuttaa kaikki tavoitteet. He hätiköivät asian kanssa, entinen kuvernööri analysoi.

Schwarzenegger vannoo haastattelussa, ettei aio enää itse asettua ehdolle politiikassa. Maahanmuuttajan asemasta uralleen ponnistanut Schwarzenegger pitää Trumpin maahantulokieltoa mielipuolisena.

– Että mennään ja käännytetään ihmisiä joilla on Green Card. Se tarkoittaa, että USA on antanut sinulle luvan työskennellä täällä pysyvästi olet matkalla kohti pysyvää kansalaisuutta... Olin itse siinä asemassa. Se on mielipuolista ja saa meidät näyttämään typeriltä, kun Valkoinen talo on huonosti valmistautunut ja laittaa tällaisen toteutuskäskyn eteenpäin.

Aiemmin jo Twitter-sota Diilin katsojaluvuista

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun kaksikko on napit vastakkain. Tammikuun alussa Trump ja Schwarzenegger ajautuivat Twitter-kiistaan sen jälkeen, kun Schwarzenegger korvasi Trumpin Diili-ohjelman julkkisversion juontajana.

Trump tylytti Schwarzeneggeria siitä, että ohjelman katsojaluvut olivat laskeneet.

– Vau, katsojaluvut tulivat juuri ja Arnold Schwarzenegger todellakin hävisi vertailun todelliseen katsojamagneettiin, DJT:n, Trump kehui itseään.

Hän jatkoi aiheesta vielä seuraavassakin twiitissä:

– Se siitä, että hän on elokuvatähti - ja vertaan nyt ensimmäistä kautta 14. kauteen. Verratkaapas seuraavaksi hänen lukujaan minun ensimmäiseen kauteeni. Mutta kuka välittää, hän kuului Kasichin ja Hillaryn kannattajiin, Trump puhisi.

Schwarzenegger ei jäänyt ihmettelemään Trumpin purkausta, vaan ampui täysilaidallisen takaisin.

– Toivotan sinulle onnea ja toivon, että teet työtä kaikkien amerikkalaisten hyväksi yhtä aggressiivisesti kuin teit katsojalukujen takia, hän vastasi Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?