Kylie Jennerin ja Instagram-tähden plagiointikiista sovittiin kummallisella tavalla – pelästyttikö jupakan nostama kohu Kardashian-klaanin? - Viihde - Ilta-Sanomat

Kylie Jennerin ja Instagram-tähden plagiointikiista sovittiin kummallisella tavalla – pelästyttikö jupakan nostama kohu Kardashian-klaanin?

Kylie Jenner kopioi ideoita meikkimerkkinsä mainoskuviin toiselta Instagramin meikkitähdeltä. Näkyvä riita on nyt saatu sovittua.

Kylie Jenner alkoi syystä tai toisesta hehkuttaa aiemmin kopioimaansa meikkitaiteilijaa Instagramissa.­

28.1.2017 15:21

Kardashian-tosi-tv-perheen nuorimmainen Kylie Jenner, 19, on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut jo paljon. Jennerillä on oma meikki- ja vaatemerkki, ja hän mainostaakin Kylie Cosmetics -brändiään Instagram-tilillään usein.

Viime marraskuussa brändiä uhkasi oikeustaistelu, kun Ukrainasta kotoisin oleva, Yhdysvalloissa Kaliforniassa asuva meikkitaiteilija Vlada Haggerty nosti metakan liian identtisistä mainoskuvista.

TMZ-viihdesivusto uutisoi tuolloin naisen suunnittelevan haastavansa Kylie Jennerin oikeuteen idean varastamisesta ja plagioinnista. Haggertyn Instagram-tilillä on yli 480 000 seuraajaa, ja hän esittelee kuvissaan meikkauksiaan.

Kylie Jenner oli kopioinut yhden meikki- ja kuvatyylin lähes yksi yhteen Haggertyn kuvasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvassa vasemmalla on Haggertyn luoma taiteellinen meikkikuva, jossa nainen poseeraa kädet kasvoillaan. Naisen sormiin on maalattu kultaista väriä ja huulet ovat punatut.

Oikealla on Kylie Cosmeticsin Instagram-tilillä julkaistu kuva, joka on nyttemmin poistettu Kylie Cosmeticsin Instagram-tililtä.

– Oikeasti, Kylie Cosmetics? Etkö ole vielä saanut tarpeeksi ”inspiraatiota” minulta? Vasemmalla on kuva, jonka otimme muutama kuukausi sitten ja oikealla Kylie Cosmeticsin uusi kampanja, Vlada Haggerty ihmetteli marraskuussa.

Jenner tai tämän taustajoukot eivät tuolloin kommentoineet jupakkaa, mutta nyt muun muassa TMZ ja Daily Mail uutisoivat kiistan olevan ilmeisesti ratkaistu ilman oikeustaistelua.

Jenner on nähtävästi tarjonnut rahan sijaan Haggertylle somenäkyvyyttä, sillä tosi-tv-kaunotar on jakanut Instagram-tilillään yli 84 miljoonalle seuraajalleen kuvia Haggertyn meikkitöistä – muun muassa juuri kohun nostattaneen kuvan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Katsokaa tämä inspiroiva valokuva, Jenner kehottaa ja linkkaa Haggertyn Instagram-tilille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä todella on kaikkea. Katsokaa Vladan upeaa meikkitaidetta, hän puolestaan mainostaa toisessa jakamassaan kuvassa.

Kylie Jennerin taustajoukot tai lakimiehet eivät ole vieläkään ottaneet kantaa kuva-asiaan. Sen sijaan Vlada Haggerty selventää tapausta Instagramissa.

– Haluan kiittää sydämeni pohjasta kaikkia tuesta, jota olette antaneet minulle ja Julia Kuzmenkolle kaiken tämän aikana! Olen niin iloinen, että voin vihdoin sanoa, että tämä ongelma on ratkaistu ja voin siirtyä eteenpäin. Kiitos uudelleen kaikille, rakkautenne ja kannustavat kommenttinne merkitsevät minulle paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?