Ismo Laitela on 18-vuotias – Esko Kovero liikuttui viime vuonna vanhan Salkkarit-tähden pikavisiitistä: ”Ei ollut itku kaukana” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ismo Laitela on 18-vuotias – Esko Kovero liikuttui viime vuonna vanhan Salkkarit-tähden pikavisiitistä: ”Ei ollut itku kaukana”

Salatut elämät täytti tällä viikolla 18 vuotta.

Esko Kovero on tehnyt pitkän uran Salatuissa elämissä.­

27.1.2017 22:16

Esko Kovero, nyt 58, tunnettiin 1990-luvulla teatterilavoilta, muutamista filmirooleista ja Telen sekä Oululaisen klassikkomainoksista televisiosta.

Vuonna 1998 Kovero teki loppuelämänsä mullistaneen päätöksen. Hän lähti mukaan uutuussarja Salattuihin elämiin. Kovero astui Ismo Laitelan, konservatiivisen keski-ikäisen suomalaisen yksinhuoltajaisän saappaisiin. Ismo Laitela saapui suomalaisten olohuoneisiin ensimmäistä kertaa 26. tammikuuta 1999 Salkkareiden toisessa jaksossa.

Siitä ei ole ollut paluuta takaisin. Kun Kovero sulkee kotinsa ulko-oven takanaan, hän on suomalaisten silmissä Ismo.

Ismon valinta -kauppaa sarjan alussa pyörittäneen Laitelan lapsia Kallea ja Miiaa esittivät 19-vuotias Pete Lattu ja 17-vuotias Venla Saartamo, jotka olivat vielä kokemattomia näyttelijöinä.

– Heistä näki heti, että he ovat erittäin lahjakkaita tyyppejä. Petehän on Teatterikorkeakoulun näyttelijä ja maisteri, kuten minäkin. Venla on tehnyt musiikin puolella tosi upean uran. Geenithän on Venlalla kunnossa, Kovero sanoo Saartamosta, joka on näyttelijä Eija Ahvon tytär.

Saartamo teki viime vuonna pikavisiitin sarjaan Kirsi Huovisena, jota Laitelat luulivat ensin Miiaksi.

– Se oli aivan liikuttavaa. Ei ollut itku kaukana. Jälleennäkeminen oli niin hieno, että alta pois, Kovero herkistyy.

Venla Saartamo, Esko Kovero ja Pete Lattu Salkkareiden kulisseissa vuonna 1999.­

Kovero on usein haastatteluissa sanonut, että ikimuistoisinta hänelle Salkkareissa on ollut kohtaukset, jotka tehtiin tytär Miian menehtyessä syöpään.

– Varmaan liiankin usein, mutta siinä ei ole vaihtoehtoja. Se on ollut koskettavinta ja vaikuttavinta.

Jukka Salin (Jouko Keskinen) oli Ismon läheisin ystävä sarjan alkuaikoina. Myös Seppo Taalasmaa (Jarmo Koski) kuului Laitelan kapeaan ystäväpiiriin.

– Heidän kanssaan sitten purettiin näitä, että miten vaikeaa on olla mies suomalaisessa yhteiskunnassa. En sitten tiedä, onko se helpottunut niistä ajoista, Kovero naurahtaa.

Kovero on ainoa näyttelijä, joka on ollut Salatuissa elämissä yhtäjaksoisesti mukana sarjan alusta alkaen. Hän 18-vuotisen aikana nähnyt valtavan määrän kollegoita. Kovero tunnustaa, että joitakin tulee välillä ikävä.

– Kyllä täällä kaipaa tiettyjä tyyppejä, joiden kanssa on saanut tehdä enemmän töitä. Onkin ollut hienoa, että aina välillä joku on palannut takaisin. Ne antavat sen suolan. Esimerkiksi voin sanoa, että minulle on ollut aivan elintärkeää, että toi poika – Kalle, tuli takaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?