Jaakko Selin lopetti vehnän ja sokerin syömisen – laihtui kuusi kiloa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jaakko Selin lopetti vehnän ja sokerin syömisen – laihtui kuusi kiloa

Katri Helena Suomi Finland -kokoelman julkaisutilaisuuden juontanut Jaakko Selin on ollut aina hyvässä kunnossa, mutta nyt hän näyttää entistä vetreämmältä.

Jaakko Selin jätti vehnän ja sokerin puoli vuotta sitten. –Olo on nykyään loistava. Kaupassa käymiseen tosin pitää varata aikaa, koska tuoteselosteiden lukeminen vie aikaa.­

25.1.2017 21:08

– Lopetin puolisen vuotta sitten täysin vehnän ja sokerin syömisen. Tämä on nyt aivan fantastista, Jaakko Selin hehkuu hyvää oloa.

Hän on laihtunut elokuusta lähtien kuutisen kiloa.

– Sisäelimien ympäriltä on lähtenyt varmasti rasvaa vaikka kuinka paljon. Yritin ensin olla ilman sokeria, mutta se ei onnistunut. Olin ärtynyt ja vihainen, tulin jopa kipeäksi, mutta kun lopetin yhtä aikaa molemmat vehnän ja sokerin, niin johan onnistui.

Yhden haitan Jaakko vehnättömyydessä ja sokerittomuudessa keksii.

– Kauppareissut kestävät, kun pitää katsoa kaikista tuoteselosteista ruokien koostumukset. Vehnää on ihan joka paikassa kuten tietysti myös sokeria.

Jaakko muistuttaa, että jo se auttaa paljon, jos pystyy vähentämään arkista sokerin saantiaan, mutta täysin ilman oleminen tekee erittäin hyvän olon. Joulunakin Jaakko pysyi ilman vehnää ja sokeria.

– Olen varmaan ainoa ihminen, joka laihtui jouluna. Minulta katosi kilo painosta, vaikka en muuten tinkinyt syömisistä vaan vietin syömisten suhteen ihan täyspainoisen joulun.

Lihansyönnin Jaakko lopetti jo muutama vuosi sitten ja on nykyään kasvissyöjä. Kohteliaisuuden vuoksi hän saattaa joskus jossain tilaisuudessa ottaa hieman vaikka lihaakin, mutta vain harvoin.

Jaakko on ollut mukana koostamassa Sieni ry:n sieniin liittyvää kirjaa.

– Kirjan nimi on Sienivallankumous. Tämä koko vuosi on sienivallankumousta. Pyrkimyksemme on saada ruokasieniä kauppoihin ja ravintoloihin, koska nykyinen tarjontahan on hyvin rajattua.

Jaakko muutti pari vuotta sitten Porvooseen, jossa hän elää avoliitossa.

– Rakkaus on ihaninta mitä voi olla, Jaakko myhäilee onnellisen näköisenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?