The Allman Brothers Bandin rumpali ja perustaja Claude Hudson Trucks, 69, on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

The Allman Brothers Bandin rumpali ja perustaja Claude Hudson Trucks, 69, on kuollut

Claude Hudson "Butch" Trucks menehtyi tiistaina.

Julkaistu: 25.1.2017 19:55

Southern-rock-veteraanien pitkäaikainen rumpali Butch Trucks menehtyi.

Claude Hudson "Butch" Trucks, yksi The Allman Brothers Bandin perustajista, kuoli tiistai-iltana Floridassa. Hän oli kuollessaan 69-vuotias.

Trucksin agentti vahvisti veteraanimuusikon poismenon Rolling Stone -lehdelle. Trucksin kuolinsyy ei ole tiedossa.

– Toivomme, että Trucksin perheen yksityisyyttään kunnioitetaan näinä surullisina aikoina. Butchin musiikki soi sydämissämme ikuisesti, rumpalin edustaja kirjoitti tiedotteessaan.

Yhdessä bändin toisen rumpalin ja perkussionistin "Jaimoe" Johnny Johansonin kanssa Trucks loi tukevan pohjan southern-rockia soittavalle Allman Brothersille.

Jaimoe kysyi kerran bändin kitaristilta Duane Allmanilta, miksi hän haluaa pitää kahta rumpalia bändissä. Allman kertoi halunneensa bändiinsä samanlaisen grooven kuin kahta rumpalia suosivat Otis Redding ja James Brown.

– Jaimoe oli tosi hyvä rumpali. Mutta tarvitsimme Butchin, jonka soitossa oli voimaa. Hänen soittonsa kulki kuin tavarajuna, kitaristi Dicky Betts sanoi bändistä kertovassa kirjassa.

Claude Hudson "Butch" Trucks syntyi Jacksonvillessä 11.5.1947. Hän aloitti rumpujen soiton koulussa ja liittyi Englewood High Schoolin bändiin ollessaan kahdeksannella luokalla.

Butchin vanhemmat olivat uskovaisia, eivätkä ostaneet pojalleen rumpuja ennen kuin tämä lupasi, ettei soita paikoissa joissa myydään alkoholia.

Allman Brothersin suurimpia hittejä oli Ramblin’ Man vuodelta 1973.

Yhtye koki kolauksen, kun kitaristi Duane Allman kuoli moottoripyöräonnettomuudessa vuonna 1971 ja basisti Berry Oakley menehtyi vastaavassa onnettomuudessa vuotta myöhemmin 1972.

Yhtye lopetti toimintansa kuitenkin vasta vuonna 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?